Omü de tasarruf seferberliği …

Ondokuz Mayıs Üniversitesi nde (OMÜ) yıllık 500 bin TL lik elektrik faturasının aşağılara çekilmesi ve tasarruf bilincinin yerleştirilmesi için çalışma başlatıldı.

 

OMÜ Mühendislik Fakültesi ve SL Enerji Manisa işbirliği ile "Elektrik Enerji Tasarrufuna Yönelik Çalışmalar ve LED Aydınlatma" konulu konferans düzenlendi. OMÜ Rektörü Prof. DR. Hüseyin Akan, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı konferansta elektrik tasarruf konusunda sunum yapan Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Okan Özgönenel, OMÜ nün yıllık 500 bin TL elektrik masrafının olduğunu, kilovat saati 0,219 liradan ücretlendirildiğini, konutlarda ise ücretin 0,482 lira olduğunu söyledi.

 

Üniversitede natif enerji kaynaklarının değerlendirildiğini, ilk önce tasarruf sağlanmasının ve bu bilincin oluşturulmasının hedeflendiğini belirten Okan Özgönenel, OMÜ Temiz Enerji Araştırma Merkezi nin kurulduğunu, YÖK ten onay beklendiğini kaydetti.

 

Rüzgar enerjisinden yararlanılması için türbinlerin kurulum çalışmalarının başlatıldığını, şuan ölçümlerin gerçekleştirildiğini kaydeden Özgönenel, "Merkez bünyesinde bu çalışmaları yürüteceğiz, takibini yapacağız. Rüzgar enerjisini önemsiyoruz. Günlük yaşamda kazanımları araştıran uygulayıcısı olmayı içeren 2007 yılında yürürlüğe giren Enver Kanunu nun uygulayıcısı olacağız. Fakültelerde elektrik panolarına GSM sistemi kurarak uzaktan kontrolünü sağlayacağız. Özellikle hafta sonları boşa enerji harcanan noktaları kontrol edip, elektriği açıp kapatabileceğiz. Üniversitenin elektrik alt yasının modernizasyonun da proje dahilinde" dedi.

www.medya73.com / 12.10.2009

-.-

OMÜ Hakkında

Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü

55139 Kurupelit / SAMSUN

 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi 1975 yılında kurulmuş olan bir devlet üniversitesidir. Üniversitenin merkez yerleşkesi, Karadeniz bölgesinde uluslararası bir limana ve havalimanına sahip olan Samsun’dadır.

 

Üniversitemiz, Tıp, Mühendislik, Diş Hekimliği, Fen Edebiyat , Ziraat, İlahiyat, Eğitim, İktisadi ve İdari Bilimler, Veteriner ve Hukuk Fakülteleri olmak üzere toplam 10 fakülte ve 1 konservatuvar da yürütülen 89 lisans programı, 2 yüksekokul , 9 Meslek Yüksekokulu (2 yıllık) ve bu yüksekokullarda 62 önlisans programı, 4 Enstitü (Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Güzel Sanatlar) ile eğitim - öğrenim hizmetlerini sürdürmektedir.

www.omu.edu.tr / 2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR