Bakan Eroğlu Afyonkarahisar da …

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi Eğitim binasının açılışına katıldı.

 

AKÜ Tıp Fakültesi Eğitim binasının açılışından sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Nükleer Santral Kanunu nun iptal edilmesiyle ilgili soruya, Türkiye için nükleer enerjinin zaruret olduğu cevabını verdi. Türkiye nin nükleer enerjiye ihtiyacı olduğunu belirten Eroğlu, " Ben yıllarca enerji meselesi ile alakalı görüşmeler, çalışmalar, incelemeler yapmış bir kişiyim. Dolayısıyla Türkiye için nükleer enerji zarurettir. Çünkü bizim yeteri kadar petrol ve doğalgaz kaynaklarımız mevcut değil. Mutlaka enerjiyi çeşitlendirmemiz gerekir. Hidroelektrik, rüzgar, güneş enerjisi gibi enerjiler yanında tabii ki doğalgaz çevrim santralleri, doğalgazdan, kömürden enerji üretimi olsa dahi bunlar ihtiyaca kafi gelmiyor " diye konuştu.

 

Türkiye nin nükleer enerji santralleri kurmasının şart olduğunu belirten Bakan Eroğlu, " Bakın dünyada bugün pek çok ülke nükleer santralleri kurmaya devam ediyor. Bugün için Fransa enerjisinin yüzde 78 ini nükleer enerjiden karşılıyor. Yani onlar bu şekilde nükleer enerji kaynağını kullanırken, bizim kullanmamamız söz konusu olmaması gerektiğini düşünüyorum. Mutlaka nükleer enerji teknolojisi Türkiye de kullanmalı. Çünkü arz güvenliği açısından bu şarttır. Enerji çeşitliliği açısından şarttır. Bir de kaynağa bağlı olmamak, doğalgaz gibi bir kaynağa bağlı kalmamak açısından şarttır " ifadelerini kullandı.

 

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü nün yeni kurduğu bilgisayar sistemi ile yağışlarda yüzde 90 oranında tahminleri tutturma imkanına ulaşıldığını anlatan Bakan Eroğlu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü nün yağışları tahmin etmede dünya standartlarını yakaladığını söyledi. Bilgisayar sisteminin Avrupa da ikinci büyük sistem olduğunu dile getiren Eroğlu, " Dolayısıyla biz herhangi bir sel baskını olacağı zaman bütün valiliklere, ilgili kurum ve kuruluşlara bildiriyoruz. Gerekli tedbirler alınıyor, vatandaşlar uyarılıyor. Dikkat ederseniz bu ikazlar neticesinde mesela en son İstanbul, Artvin, Rize, Giresun daki sel baskınlarından sonra vatandaşlarımız daha çok dikkat etmeye başladı. Ayrıca kamu kurum kuruluşları bilhassa belediyeler dere yataklarına herhangi bir kaçak yapı yaptırmama hususunda hassas davranmaya başladılar. Bu bakımdan, bu önümüzdeki yağışlar için gerekli tedbirler alınmıştır. Gerekli ikazlar sürekli olarak yapılıyor. Benim vatandaşlarımızdan istirhamım bu konuda çok dikkatli olmaları. Dere yataklarında yapı yapmamaları, yağmur yağdığı zaman sel gelebilir, dere yataklarında bulunmamalarını, orayı terk etmelerini özellikle rica ediyorum " şeklinde konuştu.

 

Açılış esnasında Bakan Eroğlu, Tıp Fakültesi öğrencileri ile sohbet etti ve eğitim binasını gezdi. Bakan Eroğlu fakülte içerisindeki bir sınıfa girerek sıralara oturdu.

www.haberfx.net / 11.11.2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR