Manavgatlı işadamları, başta güneş enerjisi olmak üzere Gürcistan’la her alanda işbirliği yapacak. Manavgat Genç İşadamları Derneği (MAGİD) üyesi 11 işadamı, Gürcistan’ın başkenti Tiflis ile Gagra, Zugdidi, Ozurgeti, Tsalka, Ahmeta ve Bolnisi illerinde yaptığı iş görüşmesini tamamlayarak yurda döndü.

 

Geziyle ilgili basın açıklaması yapan MAGİD Ar-Ge Projesi Sorumlusu Mustafa Öz, Gürcistan’ın toprak yapısının bakir olduğunu, başta güneş enerjisi ve tarım olmak üzere her türlü yatırım yapılabileceğini ifade etti.

 

Öz, başta başkent Tiflis olmak üzere Sohum, Gagra ve Zugdidi’ye güneş enerjisi, güneş paneli, inşaat, tarım ürünleri malzeme ekipmanı, fırın, derin ürünleri, tekstil ve mobilya sektöründe yatırım yapmak için Ar-Ge çalışmalarını netleştirmeye çalıştıklarını kaydetti.

 

Öz, “ Soğuğun şiddetli olmadığı bazı bölgelerde doğal gaz sistemiyle örtü altı sebze üretimine uygun. Başta ülkemizin ve Manavgat’ımızın yetişmiş insan gücü potansiyeli dünyanın her yerine yatırım yapma gücüne sahip. Büyük yatırımlar mutlaka güç birliği şart. En önemlisi de kendimize öz güvenimiz tam olmalı. ” diye konuştu.

 

Gürcistan’ın kırsal alanlarındaki belde ve köylerin halen 1970’lerin Türkiye’si şartlarını yaşadığını belirten Öz, halkın Türk halkına karşı özel bir sevgisinin bulunduğunu, bunu her alanda iş birliğine çevirmek istediklerini açıkladı.

 

Gürcistan’daki Türk okullarının ülkede iş yapacak işadamları için büyük referans olduğunu vurgulayan Öz, iş görüşmesi için gittikleri yerlerde Manavgat’ın tanıtımını da yaptıklarını dile getirdi.

www.adanzyehaber.com / 18 Kasım 2009

-.-

GÜRCİSTAN Hakkında

Gürcistan Karadeniz’in doğu kıyısında, Güney Kafkasya’da yer alan ülke. Tam adı Gürcistan Cumuhuriyeti’dir. Eski Sovyet cumhuriyetlerinden biri olan Gürcistan nın kuzeyinde Rusya, güneyinde Azerbaycan, Ermenistan ve güneybatısında Türkiye yer alır. Ülkenin batı sınırını Karadeniz belirler.

 

Gürcistan, seküler, üniter ve başkanlı cumhuriyet olan bir temsili demokrasidir. Henüz bir Birleşmiş Milletler, Avrupa Konseyi, Dünya Ticaret Örgütü, Karadeniz Ekonomik İşbirliği ve Demokrasi ve Ekonomik Kalkınma Teşkilâtı üyesidir. NATO üyeliği ve ileride Avrupa Birliği üyeliğine sahip olmaya umut etmektedir.

 

Karadeniz sahili ve Rion havzasında ılık, nemli ve yarı tropik bir iklim hüküm sürmektedir. Doğu Gürcistan da daha karasal bir iklim hüküm sürmektedir. Kışları soğuk, yazları ise kuru ve sıcaktır.

tr.wikipedia.org/wiki / Kasım 2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR