Tüm Sanayici İş Adamları Derneği TÜMSİAD 3. Genel İstişare Kurulu toplantısını 13 - 15 Kasım 2009 tarihleri arasında Ankara Kızılcahamam Asya Termal Otel`de gerçekleştirdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sn. Taner YILDIZ, Yozgat Milletvekili Sn. Osman COŞKUN, TOBB Başkanı Sn. Rifat HİSARCIKLIOĞLU, KOSGEB Başkanı Sn. Mustafa KAPLAN,  Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşar Yardımcısı Sn. Erhan USTA, Sn. Prof. Dr. Nurettin GÜZ, Sn. Dr. Mustafa Kemal AKGÜL gibi seçkin isimlerin konuk olduğu 3. TÜMSİAD Genel İstişare Kurulu toplantısı yaklaşık 600 katılımcı ile gerçekleştirilmiştir.

 

Avrupa’nın 5 ülkesinde (Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, Danimarka) bulunan TÜMSİAD şube Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan 120 katılımcı ile birlikte 27 yurtiçi şubesinin Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan katılımcılar Türkiye Ekonomisi ile ilgili fikir alışverişinde bulunmuşlar, değerlendirmeler yapmışlardır. Birbirinden değerli konuklar yaptıkları konuşmalarında ülke ekonomisi ile ilgili çarpıcı mesajlar vermişlerdir.

 

TÜMSİAD Genel Başkanı Sn. Dr. Hasan SERT açılış konuşmasında KOBİ’lerin ülke ekonomisindeki itici gücünün öneminden bahsederek, TÜMSİAD olarak Türkiye’nin en büyük KOBİ STK’sı  olmanın verdiği sorumluluğun bilinciyle hareket edeceklerini belirtmiştir. TÜMSİAD’ın gelişim ve büyümesine her geçen gün artan bir heyecanla devam ettiğini belirten Dr. Hasan SERT “ Bu ülkede kazandıklarımızı bu ülkenin hizmetinde kulacağız ” diyerek TÜMSİAD’ın ana gayesini de belirtmiş oldu.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sn. Taner YILDIZ dünyada enerji sektörünün diğer sektörlerle kıyaslanamayacak bir ivme kazandığını belirtmiş, işadamlarımızın artık enerji sektörüne yatırım yapmaları gerektiğinin altını çizmiştir. Türkiye’nin yaptığı anlaşmalar ve girişimlerle tam bir enerji merkezi olduğunu dile getiren Sn. Bakan TÜMSİAD’ın göstermiş olduğu büyüme, örgütlenme ve gelişimin de takdire şayan bir başarı olduğunu belirtmiştir.

 

Yozgat Milletvekili Sn. Osman COŞKUN Bey konuşmasında TÜMSİAD’ı ve TÜMSİAD’lı işadamlarını da enerji sektöründe görmek istediklerini söyleyerek TÜMSİAD’ın çok daha başarılı işler yapacağından emin olduğunu belirtmiştir. İstişare yapmanın, fikir alışverişinde bulunmanın öneminden bahsederek TÜMSİAD’ın bunu gerektiği gibi yapmayı başardığını ve TÜMSİAD’dan müthiş bir pozitif enerji aldığını sözlerine eklemiştir.

 

TOBB Başkanı Sn. Rifat HİSARCIKLIOĞLU Türkiye Ekonomisi’nin krizden ne kadar etkilendiğini yapmış oldukları çalışmalarla grafiklerle ve rakamlarla ortaya koyarak katılımcıları bilgilendirmiş, işletmelerin ve işadamlarının kuracakları ortaklıklarla çok daha güçlü konumlara geleceklerini belirtmiştir.

 

KOSGEB Başkanı Sn. Mustafa KAPLAN KOBİ’lere verilen desteğin geldiği seviyeyi rakamsal olarak katılımcılara açıklamış bu destek politikasının devam edeceğinin müjdesini vermiştir.

 

Sn. Prof. Dr. Nurettin GÜZ ve Sn. Dr. Mustafa Kemal AKGÜL düzenledikleri seminerlerle katılımcılara iletişim, vizyon ve misyon geliştirme, strateji oluşturma gibi konularda çok değerli bilgiler sunmuşlardır.

 

Konuklara plaket verilmesi töreni ile ana oturum sona ermiştir.

-.-

İletişim

TÜMSİAD - Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği

GENEL MERKEZ

Bağlarbaşı Mah. Kumru Sok. No:10 Kat:5 Maltepe – İSTANBUL

www.tumsiad.org.tr / 17 Kasım 2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR