MESA Mesken Sanayii A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, şu anda konut fiyatlarının olabilecek en düşük rakamlarda seyrettiğini ve tamamen karsız satışlar yapıldığını belirterek, Sektör bu fiyatlarla devam edemez, mevcut stokların eritilmesinden sonra, zannediyorum 2010 yılı ikinci yarısından sonra sektörün zamları basa basa yürümesi lazım dedi …

 

ENERJİ SEKTÖRÜNE GİRMEKTE GEÇ KALDIK

Birçok firmanın enerji sektörüne yatırım yapmaya başladığının hatırlatılması üzerine Boysanoğlu, şirket olarak bu konuda kendilerine çok teklif geldiğini, fakat bu işe girmekte biraz geç kaldıklarını kaydetti.

 

Boysanoğlu, Bir ara rüzgar enerjisiyle ilgili epey uğraştık, denemeler yaptık, ama biraz geç kaldık. Enerji yatırımlarında pastayı çok kişi paylaştı. Bir de ben dışarıdan baktığımda yenilenebilir enerji biraz magazinsel olduğunu görüyorum dedi.

 

Şu anda binalarda enerjide kendi kendine yetme olayı üzerinde durduklarını anlatan Boysanoğlu, topraktan direkt ısıyı alarak enerji üretecek bir sistem üzerinde çalıştıklarını bildirdi. Boysanoğlu, Sitenin enerji ihtiyacının kendi kendine yetmesi ve biraz da enterkonnekte sisteme vermesi üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Ama bunlar magazinsel değil, olabilecek işler. Araştırmacılarımız yurt dışında incelemelerde bulunuyorlar. Biz kendi dalımızda enerjiye vereceğimiz katkı ile satışlarımızı artırmak istiyoruz diye konuştu. Boysanoğlu, söz konusu proje ile ilgili uygulamaların 2010 yılında yapılacağını sözlerine ekledi.

www.gazeteport.com.tr / 13 Aralık 2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR