İZMİR - TÜBİTAK tarafından düzenlenen TÜBİTAK Formula-G Güneş Arabaları Yarışı ve TÜBİTAK Hidromobil Yarışı finali 11 Temmuz Pazar günü İzmir de yapılacak.

 

Pınarbaşı ndaki İzmir Ülkü Yarış Pisti nde dün yapılan antrenmanlarla başlayan yarışlarda, yarın Formula-G de, cumartesi günü ise Hidromobil kategorisinde yarı final mücadeleleri yapıldıktan sonra pazar günü finaller yapılacak.

 

Takımların antrenmanlarına devam ettiği bu yılki yarışlara Formula-G de 30 üniversiteden 35 takım, 39 araçla, Hidromobil de ise 12 üniversiteden 15 araç mücadele edecek.

 

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı Sözleşmeler Müdürü Mustafa Uçar, yarış pistinde düzenlenen basın toplantısında, TÜBİTAK olarak natif enerjiler konusunda kamuoyunu bilgilendirmek ve bilgi birikimini sağlamak amacıyla bu yarışları düzenlendiklerini söyledi.

 

Uçar, Güneş Arabaları yarışını 2005 den, Hidromobil yarışını da 2007 den itibaren düzenlediklerini sözlerine ekledi.

 

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Enerji Enstitüsünden Dr. Günhan Kaytaz da, yarışlarda üniversiteleri desteklemek ve takımlara teknik yardım sağlamak amacıyla bulunduklarını belirterek, takımların kendi eksiklerini görme fırsatı bulduklarını söyledi.

 

Yarış direktörü Erol Hülagü de yaptığı açıklamada, daha önce İstanbul Park ta iki, Ankara da bir kez yapılan yarışların, İzmir de dördüncü kez düzenlendiğini ifade ederek, İzmir deki mücadelede 54 takımdan yaklaşık 650 öğrencinin yer alacağını söyledi.

Türkiye deki en büyük bilimsel toplantıyı gerçekleştirdiklerini kaydeden Hülagü, etkinliğin iyi bir bilimsel kamp olarak geçtiğini ifade etti. AA / 08.07.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR