Önümüzdeki 10 yıl nasıl geçer ?

The Daily Telegraph gazetesi bir grup uzmanın bilim, teknoloji, çevre gibi farklı alanlardaki 10 yıllık tahminini derledi ... Önümüzdeki 10 yıl nasıl geçer ? The Daily Telegraph gazetesi bir grup uzmanın bilim, teknoloji, çevre gibi farklı alanlardaki 10 yıllık tahminini derledi ...

 

Gelecek on yılda hayatımızda neler değişecek ? İngiliz The Daily Telegraph gazetesi soruyu tıptan, sinemaya, internetten, çevreye farklı alanlardaki yazar ve editörleriyle dışarıdan uzmanlara sordu ...

 

Bilim :

New Scientist dergisinin yayın yönetmeni Dr Roger Highfield’e göre 2010’lu yıllarda NASA’nın son uzay uçuşlarına tanık olacağız, gelecek uzay yarışları özel girişimciler arasında gerçekleşecek. İklim değişikliğinin etkilerinin azaltılması için gezegeni onarmaya yönelik adımlar atılacak.

 

Teknoloji :

The Daily Telegraph teknoloji editörü Matt Warman’a göre internet yaşamımızın her alanına sızacak. Süpermarketler internet bağlantılı buzdolabımızı yeniden dolduracak. Devlet tarafından değil ama büyük şirketler tarafından izleniyor olduğumuz hissine kapılacağız.

 

İnternet :

Twitter’ın kurucusu Biz Stone’a göre gelecek on yılda cep telefonları ve web teknolojisi hayatı kolaylaştırmak için birlikte hareket edecek. Serbest bilgi paylaşımı daha bilgili, birbiriyle daha çok bağlantı halinde olan ve daha çok empati kurabilen küresel vatandaşlığa öncülük edecek.

 

Çevre :

The Daily Telegraph’ın çevre yazarı Geoffrey Lean’a göre gelecek on yıl, en sıcak on yıl olacak. Başta güneş enerjisi olmak üzere yenilenebilir enerjilerin kullanılmasında patlama yaşanacak. Nükleer enerjiyse enerji ihtiyacına ciddi bir katkı sunmayacak, 2020’nin sonundan önce hiçbir yeni nükleer reaktör açılmayacak. Cep telefonlarının sağlık üzerindeki olumsuz etkileri artacak. Buzulların erimeye devam etmesi nedeniyle, iklim göçleri yaşanacak.

www.radikal.com.tr / Londra / 04 Ocak 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR