Çağlayan’dan pil uyarısı 

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, elektrikli oto yaparken, bunun pil yatırımının Türkiye`de yapılmaması halinde, otomobil fiyatı kadar akü ithalatı yapmak zorunda kalınacağı uyarısında bulundu.

 

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, elektrikli oto yaparken, bunun pil yatırımının Türkiye`de yapılmaması halinde, otomobil fiyatı kadar akü ithalatı yapmak zorunda kalınacağı uyarısında bulundu. Çağlayan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığının 2012 yılı bütçesinin görüşmelerinde soru ve eleştirileri yanıtladı.

 

Türkiye`nin, şu anda ihracat odaklı üretim strateji belirlediğine işaret eden Çağlayan, "Türkiye, dışa açık, uluslararası rekabete açık, uluslararası dünya ile yarışacak bir sisteme, gerek malda, gerek hizmette bir yapıya kavuşarak ancak uluslararası piyasada yerini bulabilecektir. Mal ve hizmet üretimlerinin tamamının mutlak suretle dışarı satılacak, uluslararası rekabete açık bazda olması gerekiyor" diye konuştu.

 

Çağlayan, elektrikli otonun, yerli aracın gündeme geldiğine işaret ederek, şöyle devam etti:  "Keşke ve inşallah bunu yapacağız. Bunun yapılacağı konusunda hiçbir endişem yok. Teşvik politikası belirlerken ihracatla ilgili destekleri belirlerken, yerli girdisi en fazla sektörler, uluslararası rekabete açık sektörler öncelikli sektörümüz olacak. Elektrikli otoyu yapalım ancak pil yatırımını ülkemizde yapamazsak her bir otomobil fiyatı kadar akü ithalatı yapmak zorunda kalacağız. Bu bize birşey getirmeyecek. Elektrikli oto, normal otomobile benzemez, çok daha basit birleşimlerle dışardan ithalat gelip, buradan toplanmasına asla izin vermeyeceğiz. Geçmişteki sanayi yapımız bunda olmayacak. Teşvik sistemimiz bunu gözeten bir anlayışta olacak."

www.geleceginenerjisi.com

23 Kasım 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR