Antalya’da güneş enerjisi …

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Güneş Enerjisi Konferansı düzenlendi. Konferansta konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Belediye nin Güneşkent projesini anlattı.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Türk- İsveç Belediyeleri Ortaklık Ağı işbirliği ile Güneş Enerjisi Konferansı düzenlendi.

 

Konferansın açılış konuşmasını yapan Başkan Mustafa Akaydın, Temiz ve yenilebilir enerji konusunda Akdeniz Üniversitesi Rektörü iken çalışmalara başladığını, belediye başkanlığı adaylığı dönemindeki seçim kampanyasında Güneşkent Antalya Projesi’nin yer aldığını söyledi.

 

Asya ve Avrupa’da güneş açısından en zengin kentler arasında Antalya’nın yer aldığını belirten Akaydın, “ Ama güneşi sadece güneşlenmek ve gün ışığında kullanıyoruz. Bu Antalya ve Türkiye için büyük ayıptır. Tanrı tarafından verilmiş enerjiyi kullanmıyor, ısrarla fosil yakıtları kullanıyoruz ” diye konuştu.

 

Elektrik enerjisinin yurt dışından pahalıya alındığını kaydeden Akaydın, bu durumdan kurtulmak için Güneşkent Projesi’nin çok önemli olduğunu dile getirdi. Akaydın, şöyle konuştu : “ Belediye Başkanı seçilince hemen Güneş Enerji Koordinatörlüğü’nü kurduk. Üniversiteler ve özel şirketlerle bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor. Belediye olarak güneş enerjisi ARGE’sini yaratmak için çabalıyoruz. ”

 

Büyükşehir Belediyesi Temiz Enerji Koordinatörü Erdem Armen de “ Büyükşehir Belediyesi olarak güneş, elektrik ve insan arasında iletişim kurmak istiyoruz. Bu görüş doğrultusunda Güneşevi Projesi’ni oluşturduk. Halkımıza burada güneşin nasıl elektrik olduğunu göstereceğiz. Şubat ayında Güneşevi’nin temelini atacağız ” dedi.

www.ulusalkanal.com.tr / 29.01.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR