Antalya Güneşevi’ne kavuşuyor …

Antalya Büyükşehir Belediyesi Güneş Enerjisi Koordinatörlüğü tarafından hayata geçirilmesi planlanan ve projelendirme aşamalarında sona gelinen Güneşevi’nin temelinin bu ay atılması planlanıyor.

 

Büyükşehir Belediyesi Güneş Enerjisi Koordinatörü Erdem Armen, yaklaşık 11 bin metrekare alan üzerine kurulacak Güneşevi’nin temelini atmak için artık gün saydıklarını belirtti. Şubat ayında temelin atılmasının planlandığını ifade eden Armen, projenin 21 Haziran’da bitirilmesinin planlandığını söyledi. Güneşevi’nin, güneşten nasıl faydalanacağını görmek isteyenlerin ana merkezi olacağını dile getiren Erdem Armen, Güneşevi’nin yapılacağı arazinin ruhsatlandırma işlemlerinde son aşamaya gelindiğini belirtti. Armen, uygulama projelerinin bittiğini ifade ederek, yabancı konukların da katılacağı büyük bir temel atma töreni gerçekleştireceklerini bildirdi.

 

GENEL HATLARIYLA GÜNEŞEVİ

Güneşevi’nin içinde 40 kişilik bir eğitim salonu, laboratuar birimi, kafe ve yönetim birimleri bulunacak. Güneşevi’nin çevresi bir güneş parkı niteliğinde düzenlenecek. İmkan bulunabilirse bu alanın çevresinde bir yürüyüş parkuru oluşturulacak. Bu parkurda güneş enerjisi ile çalışan ve halkın rahatlıkla kullanabileceği mini golf arabaları, güneş bisikletleri bulunacak. Araziyi çevreleyen doğal sit alanı olan kanyonların izlenebileceği seyir terasları, rekreasyon alanları yer alacak. İHA / Antalya / 10.02.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR