FTG semineri büyük ilgi gördü …

FINDIK Tanıtım Grubu liderliğinde kurulan Karadeniz Gelişim Akademisi’nin 3. semineri dün gerçekleştirildi. Devlet teşvikleri konulu eğitim semineri yoğun ilgi gördü.

 

Ekonomik yatırımları destekleme programı çerçevesinde, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yatırımların yanı sıra, jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgar enerjisi gibi ALTERNATİF enerji kaynakları kullanan seraların yapımına yönelik yatırımların da destekleme programına dahil olduğu anlatan Balyemez, toplu basınçlı sulama sistemi yatırımlarının da bu kapmamda desteklendiğini bildirdi.

www.gunebakis.com.tr / 12.02.2010

-.-

FTG Hakkında

Misyon

Fındık Tanıtım Grubu (FTG); Dış Ticaret Müsteşarlığı ndan 1 üye ile Karadeniz ve İstanbul Fındık ve Mamülleri İhracatçıları Birlikleri yönetim kurullarının uygun gördüğü 4 er üye olmak üzere toplam 9 üyeden oluşur. Fındık Tanıtım Grubu nun misyonu, ülkemiz tarımsal ürün ihracatında %20 paya sahip olmakla birlikte üretim plansızlığı nedeniyle artık normal üretim miktarı kabul edilen 600-700.000 ton/kabuklu rekoltenin idrak edildiği yıllarda ülkemiz elinde kalan 100-200.000 ton/kabuklu fındığın meydana getirdiği ekonomik kayıp ve sosyal problemlerin telafi edilebilmesi için iç ve dış tüketiminin arttırılmasına yönelik reklam ve tanıtım faaliyetlerini organize etmek ve yürütmektir. Bu amaca ulaşabilmek için gerçekleştirilen faaliyetleri destekleyecek nitelikteki AR-GE çalışmaları da FTG tarafından çeşitli bilimsel kurumlara yaptırılmaktadır.

Erişim

Atatürk Bulvarı No:19/E 28200 GİRESUN/TURKEY

www.ftg.org.tr / Şubat 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR