Direkt yardım programı …

Çanakkale Avustralya Konsolosluğu, Avustralya Hükümeti’nin Direkt Yardım Programı kapsamında Gelibolu Yarımadası’nda, Sosyal Sorumluluk Projeleri’ne imza attı.

 

Konsolosluk, aralarında Eceabat Sağlık Ocağı Güneş Enerjisi Sistemi Projesi, Kemalpaşa Anaokulu Güneş Enerjisi Sistemi Projesi ve Bigalı Köyü Köy Meydanı Güneş Enerjisi Aydınlatma Sistemi Projesi’nin de bulunduğu doğa dostu üç güneş enerjisi projesini üstlendi. Avustralya Çanakkale Konsolosu Andrew Koç McDonald, Eceabat ilçesinde düzenlediği basın toplantısında, destekledikleri projeleri anlattı. Toplantıya Eceabat Kaymakamı Bülent Uygur, Çanakkale Avustralya Konsolosu Andrew Koç-McDonald, Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz ve ÇASİAD Başkanı Hüseyin Yalman katıldı.

 

Avustralya Konsolosu Koç-McDonald konuşmasında ‘Çanakkale ve Türk insanının harika fikir ve projeleriyle, Avustralya’nın mütevazı desteği Direkt Yardım Sosyal Sorumluluk Programı aracılığıyla, mümkün olduğu kadar çabuk ve fazla insan için bir fark yaratmak ortak hedefimiz. Eceabat ve Gelibolu Yarımadası’nda doğa dostu güneş enerji sistemleri projeleri serisine ilaveten, ayrıca Karabiga Kadın Kooperatifi Elişi - Çeyizevi projesi ve Çanakkale’de ilk olan Barbaros Mahallesi Medyatek ve Görme Özürlüler Kütüphanesi projelerini de destekliyoruz’ dedi. McDonald ayrıca, Avustralya Hükümetinin Çanakkale halkını ve Sivil Toplum Örgütlerini projelerini Direkt Yardım Programı Danışma Kurulu’na sunmaları için davet etti. www.trakyanethaber.com / 18 Şubat 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR