Bulgaristan ın en büyük AVM sinde Türklerin imzası var …

A+ inşaat yapabilme sertifikası ile süresiz Avrupa vizesi alan Kayı İnşaat, Bulgaristan daki Serdika AVM projesini teslim etti. Serdika, Kayı İnşaat ve Alman ECE Group un, Litvanya Vilnius tan sonra Avrupa daki 2 nci büyük ortak projesi.

 

EKONOMİ SERVİSİ

Litvanya da 100 milyon euroluk alışveriş merkezi ile Avrupa kapısını aralayan Kayı İnşaat, Bulgaristan ın en büyüğü olan Serdika ya imzasını attı. Serdika, ismini başkent da Sofya nın Bizans dönemindeki adından alıyor. Alışveriş merkezinde 9 u Türk markalarına ait olmak üzere 220 mağaza yer alıyor. 201 bin metrekare alan üzerine kurulu Serdika yı 2 yıl içinde tamamlayan Kayı İnşaat, şimdi de Avrupa da yeni alışveriş merkezlerine yöneldi. Şirketin Türkiye hedefi ise enerji sektörü odaklı büyüme planını hayata geçirmek ...

 

PLOVDİV DE DE YAPACAK

Şu an itibarıyla 11 ülkede 1.7 milyar dolarlık projeye imza attıklarını söyleyen Kayı İnşaat ın CEO su Orhun Kartal, Bundan sonraki hedefimiz Almanya, Romanya ve Bulgaristan da ihalelere teklif verip yeni işler yapmak dedi. Kartal, Alman Ece Group tarafından Bulgaristan ın ikinci büyük şehri Plovdiv de yapımı planlanan yeni bir AVM yatırımında da yer alacaklarını söyledi. 1.5 milyon nüfuslu Sofya daki AVM nin Bulgaristan ın en büyük alışveriş merkezi olduğunu dile getiren Orhun Kartal, Avrupa da inşaatın birinci ligine oynadıklarını ve Litvanya ile Bulgaristan daki projelerle dünyanın sayılı inşaat firmaları arasına girdiğini söyleyen Kartal, aldıkları A+ inşaat yapabilme sertifikası ile süresiz Avrupa vizesi aldıklarının altını çizdi. Alt yapıda Avrupa kuvvetli birçok Türk şirketinin olduğunu ancak üst yapıda bu standartlardan dolayı Türk rakiplerinin olmadığını kaydetti.

 

Ece den yeni işbirliği sinyali

Alman Ece Group un 12 kişilik yönetim kurulunun tek Türk üyesi olan Yurdaer Kahraman, Serdika nın açılışında Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı. Avrupa ve Balkanlarda Kayı İnşaat la yeni projeler geliştireceklerinin sinyalini veren Kahraman, Türkler inşaatın şampiyonları olduklarını kanıtladılar. Ece Group olarak Türkiye özel önem veriyoruz. şu ana kadar Türkiye de 6 değişik AVM projesi geliştirdik. Önümüzdeki dönemde Beylikdüzü ndeki Marmarapark ı da hayata geçirerek bu sayıyı 7 ye yükselteceğiz dedi.

 

Stratejik hedef enerjide büyümek

Avrupa inşaat sektöründe devler ligine giren Kayı Grubu nun inşaat dışındaki en büyük stratejik hedefi ise enerji alanındaki yatırımları artırmak. 11 megavat kurulu güce sahip ilk hidroelektrik santralını Erzurum da faaliyete başlatan grup, 110 megavatı bulacak 10 yeni santral çalışmaları içinde son hazırlıklarını tamamladı. Kayı Grubu yöneticisi Coşkun Oral Hidroelektrik ve jeotermalde önemli çalışmalarımız var. Rüzgar enerjisinde ise ihale sürecini bekliyoruz dedi. www.nethaber.com / 17.03.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR