Nissan gözünü İngiltere ye dikti !..

Japonya nın üçüncü büyük otomobil üreticisi Nissan gözünü İngiltere ye dikti. Otomobil firması elektrikli otomobil üretecek.

 

Japon otomobil üreticisi Nissan, en erken 2013 itibariyle İngiltere’de elektrikli araç üretecek.

 

Japonya’nın üçüncü büyük otomobil üreticisi Nissan, İngiltere’nin kuzeyindeki Sunderland’de yılda yaklaşık 50 bin adet sıfır emisyonlu araç üretmeyi planladığını bildirdi.

 

Elektrikli araç üretiminin yüzlerce işi koruması bekleniyor. İngiltere’nin en büyük araç fabrikası olan Nissan’ın Sunderland fabrikasında 4 bin kişi çalışıyor.

 

Elektrikli otomobil üretimine 420 milyon sterlin yatırılması planlanırken, bunun 20,7 milyon dolarının hükümet hibesi ve 220 milyon sterlininin ise Avrupa Yatırım Bankası’ndan gelen fonlar olması bekleniyor.

 

Nissan’dan yapılan açıklamada, Leaf hatchbackin, dünyanın ilk satın alınabilir, kitlesel üretimi yapılan ve sıfır emisyonlu aracı olacağını ifade etti.

 

İngiltere’deki fabrika, Nissan’ın elektrikli ve tek akü şarjlı “Leaf” modelini ürettiği üçüncü yer olacak. Ülkedeki fabrika dışında, Nissan Leaf modeli bu yıl sonunda Japonya’da ve 2012’de ABD de üretilecek. www.internethaber.com / 18.03.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR