Bosch’tan yeni Akü Şarj Cihazı : BAT 490

Bosch Akü şarj cihazlarına yeni bir şarj teknolojisi ekledi. BAT 490 Akü Şarj Cihazı, 12V/24 V akülerle uyumlu olması sayesinde hem binek araçlarda hem de ağır vasıta araçlarda kullanılabiliyor.

 

Sürekli gelişen araç teknolojisi, elektronik sistemlerin yaygın bir şekilde araçlar üzerinde uygulanması ve yeni nesil akülerin kullanılması, akü şarj cihazlarının da teknolojisinin gelişmesini sağlıyor.

 

Otomotiv konusunda, ileri teknoloji sistem sağlayıcısı Bosch, yedek parça üretiminden gelen bilgi ve tecrübesini bu alanda da kullanarak yeni nesil akü şarj cihazlarını sunuyor.

 

Araçlar üzerinde birçok elektronik sistem ve parçaların bulunması mikroişlemcili akü şarj cihazlarının önemini artırıyor. Airbag, ABS ve motor kumandası gibi elektronik sistemler, aküyü bağlantı kesilmeden araç üzerinde şarj etmeyi zorunlu hale getiriyor. Serviste geçirilen zaman ve işçilikten tasarruf etmenin yanı sıra, akü bağlantısının kesilmesi durumunda oluşabilecek ayar değerleri kayıplarını engellemek için aküler, araç üzerindeyken şarj ediliyor. Akülerin araç üzerinde şarj edilebilmesi için mikroişlemcili, elektronik tip akü şarj cihazları kullanılıyor. Bosch elektronik tip akü şarj cihazları; ters kutup bağlamaya, kıvılcım oluşumlarına ve belirli bir voltaj seviyesinin üstüne şarj geriliminin çıkmasına karşı aküyü koruyarak araçlarda düşük voltajlarla şarj işlemini sağlıyor.

 

Bosch yeni nesil şarj cihazı BAT 490, Nisan 2010 itibariyle satışa sunuluyor. Bosch Servis Ekipmanları ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.bosch-diagnostik.com adresinden erişilebilir. Bosch Basın Bülteni / 02 Nisan 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR