Dünyanın ilk fotovoltaik destekli mikro devresi üretildi …

Elektrik enerjisi üretmek için güneş  ışınlarını kullanan bir çok ticari ürün halihazırda piyasada mevcut. Bu konuda bilim adamlarının yaptığı araştırmalar genel anlamda güneş panellerinin verimliliğini artırıp, ihtiyaç olunan olan gücü üretme kabiliyetini  tüm elektrikli aygıtlara entegre etmek ve bu teknolojiyi küçük üretim ölçeklerine indirgemek yönünde.

 

Amerika’da bulunan Pensilvanya Üniversitesinden gelen bir duyuru bu konuda atılan adımların nihai sonucunun araştırmaların olumlu yönde devam ettiğini kanıtlar nitelikte. Işıkla güçlendirilen dünyanın ilk mikro devresi, fotovoltaik prensibi ile gereksinim duyduğu elektirk enerjisini kendisi üretiyor.

 

Araştırmacılar, bu devre ile  üretilen enerjinin şimdilik tüketici elektroniği grubu aygıtları çalıştırmak için yeterli seviyede olmadığını ancak bunun değişebileceğini ifade ediyor. Şayet  teknoloji geliştirilir ve fotovoltaik hücrelerden %10 oranında daha fazla verim elde edilirse tüm elektrikli cihazların bu metotla kendi enerjilerini üretmesi mümkün olacak. Öngörülen ölçek ise sadece 1 inç uzunluğunda ve insan saçı çapında fotovoltaik mikro devre ile 1V/1A değerine erişmek. www.hardwaremania.com / 07.02.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR