Profilo dan Türkiye Enerjisini Topluyor kampanyası …

Kampanya ile kadınları enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirmek amaçlanıyor. 

 

Profilo nun kadınları enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirmeyi amaçladığı "Türkiye Enerjisini Topluyor" kampanyasının pilot çalışması tamamlandı. Kampanyaya ilişkin Nişantaşı Sofa Otel de düzenlenen basın toplantısında konuşan Profilo Dayanıklı Ev Aletleri Satış Direktörü Semir Kuseyri, Türkiye nin ihtiyacı olan enerjinin yüzde 75 ini dışarıdan ithal ettiğini, harcanan enerjinin neredeyse yüzde 25 inin de konutlarda tüketildiğini kaydetti.

 

Kuseyri, proje çerçevesinde bir yılda 5 bine yakın kadına ulaşmayı ve bireysel alışkanlıkları değiştirerek evde enerji kullanımında tasarrufu artırmayı amaçladıklarını bildirdi. Kuseyri, "Bizim bu proje kapsamında anlattıklarımızı uygulayanlar faturalarında yaklaşık aylık 13 liralık bir düşüşü görebilecekler" dedi.

 

Basit önlemlerle yüzde 30 tasarruf

Profilo Pazarlama Müdürü Bahriye Bayraklı Tavukçuoğlu da projenin pilot çalışması kapsamında kadınları evlerinde ziyaret ettiklerini, enerji tasarrufu için uygulanacak yöntemleri anlattıklarını ve sorularını cevaplandırdıklarını belirtti. Tavukçuoğlu, ziyaretleri kapsamında eğitim seviyesi ve sosyo ekonomik sınıfları farklı kadınlarla görüştüklerini belirterek, "Son 3 ayda 100 haneyi ziyaret ettik ve 1500 ev hanımına ulaştık" diye konuştu.

 

Kampanya kapsamında kadınlara dağıtılacak enerji tasarrufu kitapçığında basit önlemlerle yüzde 30 oranında enerji tasarrufu sağlamanın mümkün olduğu belirtiliyor.

 

Kitapçıkta buzdolabı ve derin dondurucuların radyatör, soba, güneş gören pencere gibi ısı veren kaynaklardan uzak tutulması, buzdolabı ile duvar arasında en az ara bırakılması, buzdolabına konan yiyeceklerin üzerinin kapatılması, yaz ve kış ayarlarının mevsimine göre yapılması, fırında veya ocakta yemek pişirirken pişirme kabının üstünün mutlaka kapatılması, bulaşık makinesinin her zaman tam olarak doluyken çalıştırılması, ütülerin ısısının doğru ayarlanması, kıyafetlerin nemliyken ütülenmesi, ütüye ara verildiğinde ütünün dik konumda bırakılması gibi öneriler bulunuyor. www.geleceginenerjisi.com / 06 Nisan 2010 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR