Anel İş Merkezi yeni kiracıları ile buluştu!

Propin’in tek yetkili olarak temsil ettiği Anel İş Merkezi’nin, yeni kiracıları Redbull ve Watsons oldu.

 

Redbull ve Watsons firmaları PROPIN Property Investment Consultancy aracılığıyla Anel İş Merkezi’ndeki ofislerinde yerlerini aldı. Akıllı bina teknolojisine sahip Ümraniye’deki Anel İş Merkezi’nin kiracılarına Orange Telecom, SAP, NYCOMED’ den sonra Redbull ve Watsons firmaları da eklendi. 

 

İleri teknolojiye sahip olan  Anel İş Merkezi’nde elektrik enerjisinin bir bölümü güneş panellerinden elde ediliyor. Lavabo atık, yağmur ve zemin drenaj sularının ön arıtma sonrasında klozetlerde kullanılması düşüncesiyle de sarfiyat minimuma indiriliyor. Otoparklarıyla toplam 20 kat olan yapı, iş merkezi olmasına karşın, doğayla bütünleşen ve çevreye saygılı modern bir yapıya sahip. Çalışanların, bahçenin oksijeninden ve ışığından olabildiğince faydalanabilmesine olanak veren bir mekan olarak tasarlanan yeni iş merkezinin çeşitli bölümlerde 2 kat yükseklikte kış bahçeleriyle birlikte açık pergolalı yeşil bölümler bulunyor. Fotovoltaik (PV) hücrelerden oluşan güneş panelleriyle, kendi enerjisini üreten, ortak hacimdeki enerji ihtiyacını karşılayan, yüksek teknolojiyle bir yenilik yaratıyor. (Basından) Nisan 2010

-.-

Anel İş Merkezi

Anel İş Merkezi Bölge olarak Anadolu yakasının en merkezi noktalarından birisi olan, yeni yapılanmaların olduğu, Ümraniye’de iki otobana da yakın olan bir mevkii de yer almaktadır. Teknolojinin tüm yenilikleri kullanılarak, bir teknoloji binası yaratılmaktadır.

 

AnelYapı, binanın dış cephesini fotovoltaik (PV) hücrelerden oluşan güneş panelleri ile kaplayarak, kendi enerjisini kendi elde eden, ortak hacimdeki enerji ihtiyacını bu güneş panelleri ile karşılayan, yüksek teknolojiye sahip akıllı binalardan ilkinin temellerini atarak bir yenilik daha yarattı.

 

Binanın diğer özelliklerinden biri ise su tüketiminin geri dönüşümlü olarak kullanılmasını sağlayarak, ülkenin doğal kaynaklarına katkıda bulunmaktır. Bodrum katlarıyla birlikte 20 kattan oluşan, toplam 61.473 m2’lik bir alana sahip olan, kış bahçeleriyle çevrili AnelYapı binasının sadece bir katını Anel Grup kullanacak olup, diğer katlarını için ise seçkin, teknoloji firmalarından seçmeye gayret edip, bunları bir çatı altında toplamayı hedeflemektedir.

 

Enerji Dostu

Anel İş Merkezi’nin cephe doğramalarında ısı ve ışık geçirgenliği katsayıları uygun seçilerek minimum enerji ile maksimum fayda sağlama yoluna gidilmiştir. Doğramalar dışındaki cephe elemanları ısı kaybını en aza indirecek şekilde projelendirilmiştir. Binanın yoğun olmadığı zamanlarda tüm jeneratörlerin boşta çalışmalarını ve yıpranmalarını önlemek, çalışma sürelerinden tasarruf etmek amacı ile 2 adet 1100 kVA ve 1 adet 200 kVA jeneratör kullanımı tercih edilmiştir. Enerji kesintisi durumunda, talebin düşük olduğu gece saatleri ve tatil günlerinde 200 kVA lık jeneratör ile yakıt tasarrufu sağlanacaktır. Kullanımın fazla olduğu zamanlarda ise 1100 kVA’lık jeneratörler ile binanın tüm enerji ihtiyacı karşılanacaktır.

 

Enerji Temini ve Yedek Enerji

Anel İş Merkezi’nde enerji temini Orta Gerilim sisteminden sağlanacaktır. Başka bir alıcıyı beslemeyen kendine ait trafonun toplam gücü ilerideki gereksinimler de dikkate alınarak 2500 kVA olarak seçilmiştir. Şebeke elektriğinin kesilmesi durumunda jeneratörler devreye girerek 12 saat boyunca kesintisiz enerji devam edecektir.

 

Enerji dağıtımı

Anel İş Merkezi’nde enerji dağıtımı dikeyde busbar, yatayda kablo kanalları ile yapılacaktır. Yangından Korunma Yönetmeliği ve Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Genel Teknik Şartnamesine uyularak, bina genelinde yangında zehirli gaz çıkarmayan halojenden arındırılmış kablolar ve yangın anında çalışması gereken cihazlarda yangına 2 saat dayanıklı kablo kullanımı tercih edilmiştir. Jeneratörlerin herhangi bir sebeple devreye girememesi veya elektriğin kesilmesi gereken durumlarda, acil çıkış yollarında 10 lux lük güvenlik aydınlatması uygulanacaktır. Bu sistem şebeke elektriğinin kesilmesi ile jeneratörlerin devreye girmesi arasındaki geçen süre olan 15 - 20 sn. içerisinde ortamın karanlık kalmamasını sağlayacak, aynı zamanda çalışma saatleri dışında güvenlik ışığı olarak kullanılacaktır. Ayrıca tüm alanlarda 2 saatlik akülü acil çıkış aydınlatma armatürleri kullanılacaktır. Tüm kuvvetli akım dağıtım sistemleri Elektrik Tesisler Kuvvetli Akım Yönetmeliğine ve Elektrik Dağıtım Tesisleri Genel Teknik Şartnamelerine uygun projelendirilmiştir. Bu şartnamelerin yeterli olmadığı durumlarda BS, IEC, NEC gibi uluslararası kabul görmüş standartlar uygulanacaktır. Binada tüm kiralık alanlar birbirinden bağımsız olarak düşünülmüştür. Böylece tüm kullanıcılara kullanım alanlarını, ihtiyaçları doğrultusunda tasarlayabilme esnekliği sağlanmıştır. Aydınlatma ve priz tesisatları yine kullanıcı tarafından istek ve ihtiyaçları doğrultusunda yapılacaktır. Kiralık - Ofis alanlarında tesisatta rahatlık sağlamak üzere 16 cm. temiz yükseklikte yükseltilmiş döşeme uygulanacaktır. Her katta bulunan elektrik odalarında dağıtım panolarının konabileceği yer tahsis edilmiştir. Binanın ortak mahallerine hizmet veren bir UPS sistemi bulunacaktır. Ancak kiracılar kendileri için gerekli UPS’i, yine kendi ihtiyaçları olan güçte tedarik edeceklerdir. www.anelyapi.com / Nisan 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR