Malatya ya Teknokent kurulmasında son aşamaya gelindiği bildirildi.

İnönü Üniversitesi tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, " Üniversitemiz öncülüğünde Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Malatya Belediyesi, Malatya İl Özel İdaresi, Malatya Ticaret Borsası, I. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve Gap Güneydoğu Tekstil San. ve Tic. A. Ş. nin yer aldığı kurucu heyet; Malatya Teknoloji Geliştirme Bölgesinin (Malatya Teknokent) kurulması için Sanayi ve Ticaret Bakanlığına kuruluş başvuru dosyası sunulmuştu. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Değerlendirme Kurulunda başvurumuz görüşülmüş olup Malatya Teknoloji Geliştirme Bölgesinin kurulmasına karar verildi. Bu karar Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından bakanlar kurulunun onayına sunulacak. Bakanlar Kurulu tarafından da onaylandığı takdirde Malatya Teknoloji Geliştirme Bölgesinin kurulma işlemleri tamamlanmış olacak " denildi.

 

"Malatya Teknoloji Geliştirme Bölgesinin amacı, üniversite, araştırma kurum ve kuruluşları ile üretim sektörlerinin işbirliğini sağlamaktır. Bu işbirliği ve etkileşim sayesinde Ülkemiz sanayisinin uluslararası rekabet edebilir ve ihracata yönelik bir yapıya kavuşturulması maksadıyla teknolojik bilgi üretmek, üründe ve üretim yöntemlerinde yenilik yapmak, ürün kalitesi veya standardını yükseltmek, verimliliği artırmak, üretim maliyetlerini düşürmek, teknolojik bilgiyi ticarileştirmek, teknoloji yoğun üretim ve girişimciliği desteklemek Malatya Teknokent in temel hedefidir" denilen açıklamada daha sonra özetle şunlar belirtildi:

 

" Malatya Teknokent, teknoloji yoğun alanlarda yatırım olanakları yaratmayı, araştırmacı ve vasıflı kişilere iş imkanı sağlamayı, teknoloji transferine yardımcı olmayı ve yüksek/ileri teknoloji sağlayacak yabancı sermayenin ülkemize girişini hızlandırmayı, AR-GE yeteneği ve geleneğine sahip uluslararası firmaların bölgemizde AR-GE yapabilmeleri için gerekli teknolojik alt yapıyı sağlamayı hedeflemektedir.

 

Aşağıdaki sektörlerde faaliyet gösteren firmaların Malatya Teknokentte yer alması hedeflenmektedir. Elektronik, Yazılım, Tıp teknolojileri, Nanoteknoloji, İletişim, Tekstil, Tarım (Kayısı ve diğer ürünler), Kimya, Bioteknoloji, İleri Malzeme Teknolojileri, Yenilenebilir Enerji, Otomotiv, Çevre teknolojileri. "

 

Bu arada, İnönü Üniversitesi bünyesinde Yabancı Diller Yüksek Okulu açılması teklifi de YÖK tarafından onaylandı. Yapılan açıklamada, " Üniversitemizde Yabancı Diller Yüksek Okulu nun açılması için yürütülen çalışmalar önemli bir gelişme kaydetti. Üniversitemiz senatosunun 10.06.2009 tarihli oturumunda Yabancı Diller Yüksekokulu açılması teklifi kabul edilerek Yüksek Öğretim Kurulunun onayına gönderilmişti. Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanan bu teklifimizin, yasalaşma prosedürü devam etmektedir " denildi.

malatyaguncel.com / 23.07.2009

-.-

www.normenerji.com.tr

www.solar-bazaar.com

www.solar-santral.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR