20 milyon TL kredi

Atun, Ticaret Odası’nın düzenlediği seminerde KOBİ’lere yönelik desteği gündeme getirdi.

 

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, bir yılda KOBİ’lere 20 milyon TL üzerinde kredi sağlandığını ifade etti. Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), Ekonomi ve Enerji Bakanlığı işbirliğinde, küçük ve orta boy işletmelerin geliştirilmesini hedef alan seminer düzenledi.

  

“BASEL II’nin Ekonomi-Bankalar-Şirketler Üzerinde Etkileri” adı altında KTTO Konferans Salonu’nda yer alan seminere, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Ticaret Odası Başkanı Günay Çerkez, TC Yardım Heyeti üyeleri ve işadamları katıldı.

  

Seminerde açılış konuşmalarının ardından, Başkent Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi ve konu hakkında kitapları bulunan Dr. Şenol Babuşcu, kredi kullanan firmaların taşıdıkları riskler ve teminat türlerine göre kredi fiyatlarını belirleyen uluslararası kredilendirme şartları ve bunların etkilerini anlattı.

  

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun seminerin açılışında yaptığı konuşmada, Ticaret Odası’nın etkinliklerine desteklerinin eksiksiz olacağını daha önce de söylediğini belirtti.

  

BASEL II konusu gündeme geldiğinde her zaman bankacılık sektörünün algılanmakta olduğunu ifade eden Atun, “Ben buna başka bir gözle daha bakıyorum. Esasında bankacılık sektörünün en önemli paydaşlarından biri de kredi kullananlardır. Krediyi kullananların bugüne kadar gerek TC’de gerek ülkemizde mevcut sistem içerisinde belli başlı standartlar içinden geçerek krediye eriştiler. Bu bugüne kadar kuralsız oldu” dedi.

  

Vakıflar Bankası üzerinden esnafa verilen düşük faizli kredi ve TC Büyükelçiliği Yardım Heyeti katkılarıyla faiz farkı bakanlıkça ödenmek üzere sıfır faizli kredilerle açığı kapatmaya çalıştıklarını belirten Atun, bir yılda KOBİ’lere 20 milyon TL üzerinde kredi sağlandığını ifade etti.

  

Bu süreçte ortaya çıkan sorunların başında teminat sorunu yattığını da belirten Atun, Kredi Garanti Fonu’na müracaat için de temiz sicil gerektiğine dikkat çekti.

     

Ekonomi ve Enerji Bakanı Atun, 1 yılda 15 yasa tasarısını Bakanlar Kurulu’ndan geçirerek meclise yolladıklarına işaret ederek, bunların 5 tanesinin muktesebata uyum çerçevesinde öngörülen yasa tasarıları olduğunu söyledi.

  

Yenilenebilir Enerji Yasa Tasarısı’nı da sevk ettiklerini hatırlatan Atun, çağdaşlaşma adına 6 ay içerisinde yeni yasa tasarılarını da oluşturacaklarını, bunlar içinde Ticaret Dairesi’nin görevlerinin bir kısmını odaya devretmesinin de bulunduğunu belirtti. www.kibrisgazetesi.com / 08.05.2010

-.-

www.solar-academy.com

www.solar-bazaar.com

www.solar-santral.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR