Toshiba, otomobil firmaları ile pil geliştiriyor

Japon elektronik şirketi Toshiba, çevreyle dost araçlara artan talepten yararlanmak üzere otomotiv üreticileri ile lityum-iyon piller geliştiriyor.

 

Elektronik şirketleri, elektrikli ve hibrid araçlar için pil sistemleri arz etmek üzere otomotiv üreticileri ile işbirlikleri oluşturuyorlar. Bu işbirliklerinin altında yeniden şarj edilebilir pillerin önümüzdeki beş yıl içerisinde beş misli artış göstereceği beklentisi yatıyor.

 

Yakın zamanda dünyanın en büyük pil üreticilerinden Sanyo Electric, pil arz ettiği otomobil üreticileri listesine Suzuki Motor’u da ekledi. Panasonic ve Toyota Motor gerçekleştirdikleri müşterek yatırım ortaklığı ile lityum-iyon piller üretmeye başladılar.

 

Toshiba güneş enerjisi ve lityum iyon pilleri bölümü akıllı ağlar başkanı Ryuichi Nakata, Küresel Teknoloji Zirvesi’nde Toshiba’nın bu alanda iş fırsatlarını izlemekte olduğunu ifade etmişti. "Çok sayıda otomotiv firması ile işbirliği geliştirme aşamasındayız. Stratejimiz bire bir iş yapmaktansa açık bir piyasa oluşturmak istiyoruz” şeklinde konuşmuştu.

 

Küresel ekonomik gerileme, iki yıl önce Toshiba ve diğer elektronik devlerinin nükleer santraller ve yeniden şarj edilebilir piller gibi büyüme vaad eden alanlara doğru kaynaklarını ve odaklarını kaydırmak üzere adımlarına hız vermelerine neden olmuştu.

 

Reuters’ta yer akan habere göre Nakata tarafından yönetilen birim, Toshiba’nın önümüzdeki yıllarda odaklanmayı düşündüğü en önemli alan. Şirket aynı zamanda Honda Motor’dan elektrikli motorsikletlere pil tedarik etmesi için sipariş aldı. www.geleceginenerjisi.com / 20 Mayıs 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR