Anel Enerji, Alman Ralos New Energies Ag ile Ortaklık Anlaşması imzaladı

Almanya nın güneş enerji şirketlerinden Ralos, Anel Enerji yle ortak oldu.

 

Anel Grup şirketlerinden Anel Enerji, Almanya ve İtalya da olmak üzere tüm Avrupa da güneş enerji santralleri projelendirmesi ve kurulumu yapan ve Almanya nın en büyük güneş enerjisi şirketlerinden Ralos ile ortaklık anlaşması imzaladı.

 

Ralos New Energies AG CEO su Albert Klein, "Türkiye, Kuzey Afrika ve Orta Doğu güneş enerjisi pazarının çok hızlı bir şekilde gelişmeye başlamasını bekliyoruz. Bu pazarda çok güçlü bir şekilde konumlanmış olan Anel Enerji ile ortaklığımız bize güç veriyor" dedi.

 

Almanya ve İtalya da başta olmak üzere tüm Avrupa da güneş enerji santralleri kurulum ve projelendirmesi yapan Almanya nın en büyük güneş enerjisi şirketlerinden Ralos ile Anel Enerji ortaklık anlaşması imzaladı. İmzalanan protokol anlaşması uyarınca Ralos, Anel Enerji nin yüzde 5 hissesini satın aldı. Hisse payı iki sene içerisinde yüzde 50 ye çıkarılacak. Anel Grup şirketlerinden Anel Enerji, faaliyetlerini güneş enerjisi santralleri proje geliştirme ve taahhüdü, bireysel çatı kurulumları ve ekipman satışları ile güneş enerjisi santrali yatırımları olarak üç ana başlıkta topluyor.

 

Gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Ralos New Energies AG CEO su Albert Klein; "Türkiye, Kuzey Afrika ve Orta Doğu güneş enerjisi pazarının çok hızlı bir şekilde gelişmeye başlamasını bekliyoruz. Bu pazarda çok güçlü bir şekilde konumlanmış olan Anel Enerji ile ortaklığımızın bize güç veriyor. Ayrıca Türkiye de YEK (Yenilenebilir Enerji Kaynakları) Yasası nın en kısa zamanda yasallaşması ve doğru bir şekilde formülize edilmesini umuyoruz. Böylelikle Türkiye nin Avrupa dan büyük yatırımları çekebileceğine inanıyoruz" dedi.

 

Anlaşma ile bölgenin en büyük ve aktif enerji şirketinin çıkacağını belirten Anel Enerji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Çolak, "Ralos un güneş alanındaki tecrübesi ve referansları ile Anel in Türkiye ve bölgedeki aktivitesi birleştirildiğinde çok ciddi bir sinerji oluşuyor. Anel Enerji olarak hedefimiz bölgede liderliktir" dedi.

 

Proje geliştirme ve taahhüt alanında Anel, geçen sene ağustos ayında AB nin KKTC de yaptıracağı 1,3 MW lık güneş enerjisi santrali ihalesini kazanarak Avrupa güneş enerjisi pazarında adını duyurdu. Bu ihale ile şirket AB nin akredite enerji santrali üreticisi olan tek Türk şirketi ünvanını aldı. Bunun yanı sıra Libya da 30 km lik karayolu solar aydınlatması proje ihalesini kazanan Anel Enerji, anlaşma ile bu alanda dünya lideri olan Alman tecrübesi ve proje referansı da bünyesine ekleyerek güneş enerji santralleri projelendirme ve kurulumu alanında Doğu Avrupa, Kuzey Afrika ve Körfez bölgelerinde en büyük şirket olmayı hedefliyor.

 

Anel Grup a ait Aneles A.Ş. nin Türkiye de ürettiği güneş modüllerinin Avrupa ve bölge ülkelerinde satışını da gerçekleştiren Anel Enerji, Avusturya nın en büyük güneş modülü markası Kioto GmbH ile imzaladığı anlaşma ile Anel Enerji 2011 yılı ilk çeyrek sonuna kadar Kioto markası ile 8 MW lık güneş modülü üretecek ve satışını yapacak. Bu modüllerin tamamı başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç edilecek. Bu anlaşma fotovoltaik güneş paneli üretimi ve satışı anlamında bir Türk şirketinin şimdiye kadar yapmış olduğu en büyük anlaşma olması açısından büyük önem taşıyor.

 

Bu sene başında bireysel çatı güneş sistemleri kurulumları alanında Baymak ile bir anlaşma daha imzalayan Anel Enerji, sürdürdüğü işbirliğine devam ederek üretim tesislerinde Anel Baymak markası ile fotovoltaik güneş modülleri üretecek. Tasarlanan kitler, Türkiye genelinde Baymak bayileri tarafından tüketiciye ulaştırılarak kurulumları yapılacak ve satış sonrası hizmetleri verilecek. Bu işbirliği ile Anel ve Baymak pazarın bireysel çatı kurulumları segmentinde en az yüzde 50 pay alınması hedefleniyor.

 

Yerli ve yabancı enerji şirketlerine bölgede güneş enerjisi yatırımları için yatırım danışmanlığı hizmeti sunan Anel Enerji, Türkiye nin büyük akü ve jant üreticilerinden İnci Holding ile 2009 yılı sonunda ortaklaşa kurdukları şirket adına Türkiye ve bölge ülkelerinde güneş enerjisi santralleri kurarak işletecek ve bu alanda yatırımcı olacak. internet / 02.06.2010

-.-

www.solar-academy.com

www.solar-bazaar.com

www.solar-santral.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR