Ermenek İlçesinin iki projesi AB’ye kabul edildi

Türk Ulusal Ajansı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığı’nın 2010 yılı teklif çağrısında “Hayat Boyu Öğrenme Programının Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projeleri” sonuçları açıklandı.

 

Buna göre ilimize bağlı Ermenek ilçe Kaymakamı Mehmet Demir’in öncülüğünde hazırlanan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “AB Ülkelerindeki Güneş Enerjisinden Elektrik Enerjisi Üretim Metodlarının Mesleki Eğitim Kurumlarına ve Kobi lere Yansıtılması” ve Ermenek Kaymakamlığınca hazırlanan “Almanya daki Toplam Kalite Yönetiminin Mesleki Teknik Eğitime Entegrasyonu ve İstihdama Etkileri” konulu projelerin kabul edildiği açıklandı.

 

Güneş Enerjisi Projesi kapsamında Ermenek Mustafa Demirok Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, Anadolu Teknik Lisesi, Kayseri Bünyan Anadolu Teknik Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Mesleki Eğitim Merkezi ve Yozgat Şefaatli İsmail Yeşilyurt Çok Programlı Lisesinden toplam 24 öğrenci ve 4 refakatçi 13 Eylül–2 Ekim tarihleri arasında 3 hafta süreliğine Almanya’ya giderek proje konuları ile ilgili eğitim alacaklar.

 

Toplam Kalite Yönetimi Projesi kapsamında ise Ermenek Kaymakamı Mehmet Demir’in yanı sıra, Ermenek Belediyesinden, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden, Ermenek Esnaf ve Sanatkârlar Odasından 1, Ermenek İlçe Milli Eğitim’den 3 ve Ermenek Mustafa Demirok Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, Anadolu Teknik Lisesinden 2 olmak üzere toplam 9 katılımcı 31 Ekim – 11 Kasım tarihleri arasında 2 hafta süreliğine yine Almanya’da eğitim alacaklar. www.kgrt.net / 23 Haziran 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR