Güneş paneli sevkiyatlarında rekor büyüme görülüyor

NPD Solarbuzz`a göre güneş paneli pazarında beklenen konsolidasyon gerçekleşmeye başladı.

 

Araştırma kuruluşu NPD Solarbuzz fotovoltaik güneş paneli pazarına dair 2013`ün ikinci çeyreğine ait çalışmasının ilk sonuçları ile ilgili bir açıklama yayınladı.

 

Solarbuzz tarafından yapılan açıklamaya göre, küresel fotovoltaik pazarında yüzde 68`lik pazar payına sahip ilk 20 firma 2013`ün ilk çeyreğinde 5.8 GW gücünde güneş paneli sevkiyatı gerçekleştirdi, kuruluşa göre bu rakam geçen yılın aynı döneminde 4.8 GW düzeyindeydi.

 

Kuruluşun verilerine göre 2012`de gerçekleştirdiği 2,300 MW`lık güneş panel sevkiyatı ile fotovoltaik panel pazarının lideri konumunda bulunan Yingli Solar 2013`ün ikinci çeyreğinde ise 800 MW düzeyinde panel sevkiyatı gerçekleştirerek, ulaştığı yüzde 9`lık pazar payı ile bu konumunu güçlendirdi.

 

Kuruluşun analizinde Yingli Solar`ın yüzde 10`luk pazar payına yaklaşmış olması sektörde beklenen konsolidasyonun habercisi olarak yorumlanırken, Trina Solar, Jinko Solar, Renesola ve Hanwha SolarOne`ın da kendi rekorlarını kıracağı öngörüsü paylaşıldı.

 

Solarbuzz`un açıklamasında fotovoltaik pazarının hızla geliştiği Japonya`da Sharp Solar, Kyocera, Solar Frontier ve Panasonic gibi yerli üreticilerin son dört çeyrekte Japonya pazarında yüzde 54`lük pazar payına sahip olduğu belirtilirken, Çinli Canadian Solar ve JA Solar`ın ise bu pazarda en güçlü yabancı üreticiler olduğu ifade edildi.

www.yesilekonomi.com

14.08.2013

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR