KPMG: İngiltere, karbon hedefine ulaşmak için nükleere yatırım yapmalı

Rapor da İngiliz hükümetinin düşük karbon hedefine yönelik yatırımlarının tutarsız olduğu ve daha net planlarla emisyon hedeflerine nasıl ulaşılacağının ortaya konulması gerektiği ifade edildi.

 

Araştırma şirketi KPMG tarafından gerçekleştirilen çalışmaya göre İngiltere, karbon emisyonu hedefini gerçekleştirmek istiyorsa elektrik piyasasını yeniden düzenlemeli. Sonuçları açıklanan raporda İngiliz hükümetinin düşük karbon hedefine yönelik yatırımlarının tutarsız olduğu, daha açık ve net planlarla emisyon hedeflerine nasıl ulaşılacağının ortaya konulması gerektiği ifade edildi. Reuters’ta yer alan haberde KPMG ortaklarından Richard Noble’in şu sözlerine yer verildi : “Eğer İngiltere, emisyon hedeflerine ulaşmak istiyorsa nükleer enerjinin önemli bir rol oynadığını unutmamalı. Nükleer, düşük karbonlu elektrik üretimini ifade ediyor. Bununla birlikte araştırmamız gösteriyor ki, mevcut elektrik piyasasında radikal değişimler yapabilmek için nükleer enerji alanında güvenli ve büyük ölçekli özel sektör yatırımlarına ihtiyaç var.”

 

Enerji Bakanı Charles Hendry, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada koalisyon hükümetinin İngiltere’nin nükleer enerji planlarını yeniden gözden geçireceğini ancak ilk yeni nükleer enerji santralinin 2018 yılı itibari ile elektrik üretimine başlaması hedefinin hala geçerli olduğunu ifade etmişti.

İngiltere, 2020 itibariyle sera gazı emisyonunu 1990 yılına göre yüzde 34 oranında azaltacağını taahhüt etmişti. www.geleceginenerjisi.com / 20 Temmuz 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR