Petrole dayalı ve her geçen gün tükenmekte olan yenilenemez enerji kaynaklarına ALTERNATİF olarak, Yenilenebilir ve Temiz Enerji Kaynaklarına olan ilgi her geçen gün artmaktadır.

 

Güneş ve Rüzgar gibi temiz, yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanabilmek için, bu enerjileri en yaygın enerji türü olan Elektrik Enerjisine dönüştürübilmek için bazı sistemlere ihtiyaç duyulmaktadır. Yenilenebilir enerji kaynaklarını elektrik enerjisine dönüştürebilecek, Rüzgar Türbinleri, Güneş Panelleri ve üretilen DC Elektrik Enerjisini evlerimizde ve iş yerlerimizde kullanabileceğimiz AC 220 Volt Elektrik Enerjisine dönüştüren INVERTER ler kullanılmaktadır.

 

Yenilenebilir Enerji       

Kentleşme ve sanayileşmenin getirisi olarak, yüksek enerji sağlayan fosil yakıtların (kömür, petrol, doğalgaz vb.) kullanımı, doğaya geri dönüşü olmayan zararlar vermiştir ve vermeye devam etmektedir. İnsanoğlu, mevcut enerji kaynaklarını kullanarak, sınırsız ve temiz enerji kaynaklarını gözardı etmiştir. Çok kısa bir zaman öncesine kadar, elektrik enerjisi ihtiyacı, hidroelektrik, termik ve nükleer santraller aracılığıyla sağlanmaktaydı.

 

Ancak son 30 - 40 yılda bu durum değişmeye başlamıştır. Gün geçtikçe azalan fosil yakıt rezervleri, artan nüfus ve buna bağlı olarak büyüyen enerji ihtiyacını karşılamada yetersiz kalmaya başlamış ve doğaya, insan sağlığına verdiği zararlar had safhaya ulaşmıştır. Bu bağlamda, ‘enerji krizi’ ve ‘çevre kirlenmesi’ sorunları gündeme gelmiştir. Öyle ki, tüm dünyayı etkisine alan ekonomik kriz, öncelikli olarak enerji fiyatlarında kendisini göstermiş, ülkeler arasında enerji kaynaklarına sahip olmak için savaşlar çıkmaya başlamıştır.

 

Bu nedenle, ülkemiz de dahil tüm dünyada yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarına yönelim söz konusudur. Ülkeler, yasalarında belirli düzenlemelere giderek, temiz enerji kullanımı teşvik etmeye çalışmaktadır. Ayrıca, bu sektörde üretim yapan firmaların artmasıyla, bu sistemlerin maliyetlerinde belirgin bir düşüş meydana gelmiştir.

-.-

www.solar-academy.com

www.solar-bazaar.com

www.solar-santral.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR