Şekerbank’tan turizmcilere kredi kolaylığı

Şekerbank, “Ekokredi Turizme Destek Kampanyası” düzenleyerek işletmelere aylık yüzde 1,25 oranında sabit faizli ve 36 aya kadar vadeli kredi imkanı sağladı.

        

Şekerbank’tan yapılan yazılı açıklamada, küçük işletmelerin lider bankası olma vizyonu doğrultusunda, çevreci ürünü “Ekokredi’ avantajları sunan Turizme Destek Kampanyası başlatıldığı bildirildi. Kampanyadan, turizm bölgeleri başta olmak üzere, turizm sektöründe yer alan tüm esnaf ve küçük işletmelerin yararlanabileceği vurgulanan açıklamada, kampanyanın bu yıl 30 Eylül’e kadar süreceği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

        

“Bu kampanya ile 36 ay vade ve 6 ay taksit erteleme imkanı sağlandı.  Şekerbank, ’EKOkredi Turizme Destek Kampanyası’ kapsamında kullandıracağı kredilerde işletmelere aylık yüzde 1,25 oranında sabit faiz ve 36 aya kadar vade uygulayacak. Küçük işletmeler, 750 bin liraya kadar Ekokredi kullanabilecek ve isteyenler, bankanın sunduğu altı ay taksit erteleme seçeneğinden yararlanabilecekler.

        

Ekokredi ile turizmcilere yatırım yapma fırsatı sağlanacak. Turizm işletmeleri, Ekokredi kapsamında yalıtım, doğal gaz dönüşümü, A sınıfı enerji, güneş ve rüzgar enerjisi sistemleri yatırımlarını yapabilecek. Turizm bölgeleri dışında kalan otel, motel, apart, pansiyon ile harici işletmeler sınıfındaki cafe, restoran, seyahat acentesi, deniz taşıma turizmi ve tedarikçi firmalar da, mevsimsel çalıştıklarını belgeledikleri takdirde kampanyadan yararlanabilecekler.”

        

Ekokredi avantajları ve cazip faiz oranları ile enerji verimliliğine de katkı sağlayacaklarını belirten Şekerbank İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız da açıklamada şunları kaydetti:

        

“Ekokredi’yi geliştirirken, enerjisinin yüzde 70’ini ithal eden bir ülke olarak Türkiye’nin kalkınmasında ve sanayileşmesinde, enerjinin verimli kullanılmasının hayati önemini dikkate aldık. Ekokredi ile binlerce kişi ve işletmeyi enerji tasarrufuyla tanıştırıyoruz. Turizme Destek Kredi Kampanyası ile şimdi de turizm işletmecilerimize, bir yandan çevremizi korurken öte yandan emeğinizi çöpe atmayın diyoruz. Ekokredi’nin cazip faiz oranları ve vade uygulaması ile hem işletmelere hem de ülke ekonomisine katkı sağlamaları çağrısında bulunuyoruz.” 

www.milliyet.com.tr / 09.08.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR