Orman Köylüsü Güneş Enerji Sistemine Alıştı

Edirne Çevre ve Orman Müdürü Abdullah Bülbül, Kentimizde güneş enerjisi sitemi kullanan orman köylülerimizin sayısı hızla artıyor dedi.

 

Bülbül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çevre ve Orman Bakanlığı Orman-Köy İlişkileri Genel Müdürlüğünün (ORKÖY) orman köylülerine yönelik Güneş Enerjili Su Isıtma Sistemi Projesi ile bugüne kadar yaklaşık 600 ailenin güneş enerji siteminden evinde faydalandığını belirtti.

 

Köylülerin güneş enerji sistemine geçmesiyle ormanların daha az tahrip edildiğini anlatan Bülbül, Proje, orman köylüsünün hayat kalitesinin yükseltilmesi ve daha sağlıklı bir yaşam ortamına kavuşturulmasına hizmet ediyor. Güneş enerjisi sitemi olmadan önce köylülerimiz banyo, çamaşır, bulaşık ve genel ev temizliği için sıcak su ihtiyacını ormanları keserek karşılıyordu. Bu projeyle ormanlarımız kesilmekten kurtuldu. Kentimizde güneş enerjisi sitemi kullanan orman köylülerimizin sayısı hızla artıyor dedi.

 

Bülbül, Güneş Enerjili Su Isıtma Sistemi Projesi nin Edirne de 3 yıldır uygulandığını, evine güneş enerjisi sistemi kuran köylülerin çok memnun olduğunu belirtti.

 

Edirne de her yıl 170 ailenin güneş enerji sisteminden faydalandığını anlatan Bülbül, projenin şu an Lalapaşa, Meriç, Uzunköprü ve Keşan ilçesindeki orman köylerinde uygulandığını bildirdi.

 

Bülbül, bir eve kurulan güneş enerji sisteminin maliyetinin bin bin 300 TL civarında olduğunu belirterek, İlk yıl vatandaşlarımızdan para alınmıyor. Daha sonra vatandaşlarımız bin 300 TL yi taksitle ödüyor dedi. AA / 18 Ağustos 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR