Nil Karaibrahimgil İklim Değişikliğiyle Mücadele İçin Söyledi

World Wildlife Fund - Türkiye nin İklim Değişikliğiyle Mücadele Çalışmalarına Destek Amacıyla Suada Club da Nil Karaibrahimgil Konseri Düzenlendi.

 

World Wildlife Fund (WWF) - Türkiye nin İklim değişikliğiyle mücadele çalışmalarına destek amacıyla Suada Club da Nil Karaibrahimgil konseri düzenlendi. Konser öncesinde düzenlenen basın toplantısında Su Entertainment Group Yönetim Kurulu Başkanı Memet Koçarslan, WWF-Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Akın Öngör ve Nil Karaibrahimgil konuyla ilgili olarak bilgi verdi. Konserin tüm gelirinin WWF-Türkiye nin iklim değişikliğiyle mücadele çalışmalarına bağışlanacağı açıklandı.

 

Basın toplantısında ilk sözü alan Su Entertainment Group Yönetim Kurulu Başkanı Memet Koçarslan, çevresel konulara duyarlılığın sosyal bir görev olduğunu hatırlatarak, "Temmuz ayından bu yana her bir müşterimiz adına 1 TL yi WWF-Türkiye ye bağışlıyoruz. Ayrıca Nil Karaibrahimgil in bu özel konserinden elde edilecek tüm geliri de WWF-Türkiye ye bırakmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

 

WWF-Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Akın Öngör de, konuşmasında fosil yakıtlar konusundaki bağımlılıktan bahsetti. İklim değişikliğinin temel sebeplerinden olan fosil yakıtlar yerine yenilenebilir enerji kaynağı olan rüzgar enerjisinin tercih edilmesi gerektiği üzerinde duran Öngör, Nil Karaibrahimgil e de mesajlarının geniş kitlelere ulaşmasında verdiği destek için teşekkür etti.

 

Nil Karaibrahimgil ise, sevenleriyle böylesine anlamlı bir neden için buluşmaktan duyduğu heyecan ve mutluluğu dile getirdi. Karaibrahimgil, "Ben dünyayı şu anda bir anne olarak görüyorum. Bu dünya hepimizin annesi, çocuklarımızn da annesi olacak, anneannelerimizin de annesiydi. ve biz ona şu anda iyi davranmıyoruz. Onu gerektiğinden daha fazla ısıttık ve onu çok fazla tükettik. Şu anda ona bakmamız gerekiyor. Eğer bakmazsak; çocuklarımız çok büyük zorluk ve yokluk içinde büyüyecek. O yüzden bu konuya dikkat çekebildiysem ne mutlu bana" ifadelerini kullandı.

 

Konser sırasında da giydiği kostümle iklim değişikliğyle mücadele adına mesajlar veren Karaibrahimgil, sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı. (Doğan Haber Ajansı) 16 Ekim 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR