Dördüncü Lighttech Fuarı 2011 Nisanda Düzenlenecek

Elektrik ve Aydınlatma Sektörü 4. LİGHTTECH FUARI’NDA Buluşuyor!

 

Lighttech 2011 / 4. Elektrik, Aydınlatma ve Tesisat Fuarı Türkiye’nin ilk yurtdışı fuar kuruluşlarından biri olan Senexpo Uluslararası Fuarcılık tarafından 31 Mart - 03 Nisan 2011 tarihleri arasında CNR Expo Fuar Merkezi’nde yapılacak. Lighttech 2010 Fuar’ına bir önceki yıla göre yerli ve yabancı ziyaretçi sayısındaki yüzde yüze varan artışla 55 farklı ülkeden 1486’sı yabancı olmak üzere 23.118 kişi katıldı. Elektrik ve aydınlatma sektörünün öncü firmalarının katılımcı olarak bulunduğu fuar 7000 m2’nin üzerinde gerçekleşti. Yurtdışı ve yurtiçinden profesyonel alıcılar tarafından ziyaret edilen fuarda birçok firma yeni işbirlikleri için anlaşmalar imzalarken, katılımcıların tamamına yakını bir sonraki yıl için yerlerini ayırttı. Fuar, TETESFED, EMO, İç Mimarlar Odası İstanbul Şubesi, Avize İmalatçıları ve Satıcıları Odası desteğiyle düzenlendi.

 

Ziyaretçilerin geldiği ülkeler: Yunanistan, Bulgaristan, Almanya, Suriye, İran, Makedonya, Çin, Azerbaycan, Romanya, Libya, Lübnan, BAE, Irak, Mısır, Fas, İsrail, Avusturya, Fransa, Hollanda, Kosova, Sırbistan, Ürdün, Belçika, İspanya, İtalya, Kazakistan, Rusya, Suudi Arabistan, Tunus, Ukrayna ve Gürcistan.

 

Katılımcı Ülkeler: Almanya, Çin, Fransa, Hindistan, İspanya, İngiltere, İran, Polonya, Tayvan, İtalya, G. Kore, Slovakya, Avusturya, Hollanda, Singapur.

 

Lighttech 2011, yurtiçinden ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelecek profesyonellere, bölgemizdeki en büyük elektrik, aydınlatma malzeme ve donanımları pazarına girmeleri için zemin hazırlayacak. Tedarikçilerden distribütörlere, bayilerden alıcılara sektördeki herkesin bulunacağı ortamda katılımcılar ayrıca, yatırımları kolaylaştıracak ve sürecin düzgün işlemesini sağlayacak resmi yetkililere ulaşma fırsatı yakalayacak.

 

Küresel  ticaret yollarının kesiştiği, hızla gelişip büyüyen aydınlatma ve elektrik pazarının tam kalbinde yer alacak bu fuar arz ve talebin, kazancın ve fırsatın bir arada olacağı bir ortam sunacak. Dünya’da 45 milyar dolar Türkiye’de ise 500 milyon dolar olarak tahmin edilen aydınlatma pazarı Türkiye’de her yıl % 20 oranında büyümektedir.

 

Buna rağmen Avrupa ülkeleri ile karşılaştırıldığında sektör olabilecek hacminin ancak üçte biri büyüklüğündedir. Sektör nüfusa oranla olması gereken pazar büyüklüğünün çok gerisinde olduğu için yüksek  bir büyüme potansiyeline sahiptir. Bu noktada ilk başta bilinçli kullanımla Türkiye’de elektrik ve aydınlatma pazarını geliştirecek Avrupa, Asya ve Afrika ülkeleri olmak üzere tüm dünya pazarını hedef alan; standartların oluşturulmasına, kalite yaratılmasına ve en önemlisi güçlü Türk malı imajı oluşturulmasına katkı sağlaması amaçlanan Lighttech 2011 Fuarı ortak bir çalışmanın ve güç birliğinin merkezi olacak.

 

İletişim

Senexpo Uluslararası Fuarcılık A.Ş.

www.senexpo.com.tr

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR