Tüketici Malları Şirketleri Küresel Isınma ile Savaşta Kararlı

 

Meksika da gerçekleştirilen Uluslararası iklim değişikliği görüşmelerinin (COP16) ilk gününde, dünyanın önde gelen tüketici malları şirketleri ormanların yok olmasını önlemek ve soğutma işleminde kullanılan sera gazlarının atmosfere salınımını durdurmak için güçlerini birleştirdi.

 

Tüketici malları firmalarının oluşturduğu ve aralarında 3M,Chiquita, Del Monte, HP, Tetra Pak ve Walmart in da bulunduğu 400 üyeye sahip Consumer Good Forum, aldığı bir karar ile 2020 yılına kadar ormanların yok edilmesini sıfıra indirmeyi ve 2015 yılına kadar da HFC (hydrofluorocarbon) tipi soğutucuların piyasadan tamamen kaldırmayı hedefliyor.

 

Küresel Isınma ile Savaş

Bu iki önemli hedefin gerçekleştirilmesi küresel ısınma ile savaşta büyük bir avantaj sağlayacak. CGF verilerine göre ağaçların kesilmesi ve ormanların yok edilmesi olarak bilinen “deforestation” günümüzde küresel sera gazi emisyonlarının %20 sini oluşturuyor. Öte yandan HFC tipi soğutucuların ise 2050 yılına kadar toplam sera gazi emisyonla tinin %19 luk kısmını oluşturacağı tahmin ediliyor.

www.limitsizenerji.com / Aralık 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR