İzmir İl Genel Meclisi Toplantısı

 

İzmir İl Genel Meclisi toplantısında orman ve tarımsal atıkları yakıt maddesi haline getirecek bir tesis ve yeni yapılacak İl Özel İdaresi hizmet binasına elektrik üretecek güneş enerjisi panelleri kurulması konusunda iki önerge verildi.

 

Tarım Komisyonu Başkanı Yusuf Vangöl ve CHP Grup Sözcüsü Onur Koçanalı tarafından verilen önergede, orman ve tarımsal atıkların yakıt maddesine dönüştürülebileceği belirtildi. Bunun için İl Genel Meclisi kararıyla Bayındır da atıl vaziyette duran eski Baysan tesislerinin bulunduğu alana yeni bir tesis kurulabileceğini belirten Tarım Komisyonu Başkanı Yusuf Vangöl, Ormandaki ağaç dalları, kozalaklar ile hızar tozu, pamuk sapları, buğday samanı, fasüyle kabuğu gibi atıklar kurulacak bir tesiste sıkıştırma yöntemiyle pelet adı verilen doğal bir yanıcı madde haline getiriliyor. Türkiye de bir kaç firma bunun üretimini yapıyor. İzmir de biz de gerçekleştirerek örnek olabiliriz dedi.

 

Önerge görüşülmek üzere Tarım, İl Özel İdare Varlıkları ve Çevre komisyonlarına havale edildi.

 

Mecliste ayrıca CHP li üyeler Metin Tokatlıoğlu, Ahmet Uğurlu ve Abdurrahman Atalar, Konak taki eski Tekel Tütün Deposu nun bulunduğu alana yapılacak yeni hizmet binasının aydınlatma sisteminin ihtiyacını karşılayacak elektriği üretmek amacıyla güneş enerjisi panelleri kurulması için önerge verdi. Bu önerge de Enerji ve Doğal Kaynakları Komisyonu na havale edildi.

İZMİR (Anadolu Ajansı) 06.12.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR