“Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi” kurulması kararı, daha da gecikmeden alındı.

 

VALİ DOĞAN DA ÇOK ÇALIŞTI

Karapınar, Türkiye’de en uzun güneşlenme süresine sahip bölgesi… Cumhuriyetin 100’üncü yılına Konya’nın her alanda güçlü bir şehir olarak girmesi için İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü’nün çalışmalarıyla 10’un üzerinde proje geliştiren Vali Aydın Nezih Doğan, Karapınar’da güneş enerjisinden elektrik üretilmesini sağlayacak tesisler için düğmeye basmıştı.

 

Doğan’ın bizzat ilgilendiği projede, Karapınar’da tarım ve yerleşim arazisi olarak kullanılamayacak 60 milyon metrekare alan tespit edilmiş, bunun ardından bilim adamları, hazırladıkları fizibilite raporunda, bölgeye kurulacak dev panellerle 4 bin megawatt değerinde kurulu güç elde edilebileceğini vurgulamışlardı. Üstelik tesislerle 10 milyon Euro’nun üzerinde katma değerin şehre kazandırılacağı öngörülmüştü.

 

Vali Doğan tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na brifing verilmişti. İşte iki bakanlık olayı bağladılar ve 18 Aralık’ta bu önemli proje kamuoyu ile paylaşılacak.

***

Karapınar’ın bir yandan barındırdığı kömür rezervi diğer yandan güneş enerjisi imkânları sonunda bölgemizin kalkınmasına hizmet edecek. İşin ucunu bu kadarcık kanatmış olayım…

 

Detayları Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’den duymak bizim için de büyük keyif olacak. Konyalı vekillerimizin gülümsediği gibi gülümseyeceğiz sonunda…

 

Hep demez miyiz: Konya gülümsemeyi hak ediyor, diye…

Daha ne olsun?

M. Ali Köseoğlu / 13.12.2010

www.memleket.com.tr

-.-

www.solar-academy.com

www.solar-bazaar.com

www.solar-santral.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR