GEL ve AGM Aküler

• VRLA AGM : Tasarım Ömrü 7-10 yıl

• VRLA GEL : Tasarım Ömrü 12 yıl

• VRLA GEL 2 Volt Hücre :  Tasarım Ömrü 20 yıl

 

AGM serisi, çok düşük bir dahili rezistansa sahip olması sebebiyle, yüksek akımlı deşarj ve şarj işlemleri için özellikle uygundur.

 

GEL modeli, en iyi derin devir dayanıklılığını sunar ve daha uzun bir kullanım ömrü sağlar.

 

Tamamen saf malzemelerin ve kurşun kalsiyum ızgaraların kullanımı, AGM ve GEL ürünlerinin kendi kendine deşarj olma eğilimini düşürerek, uzun süre boyunca şarj edilmediklerinde bile deşarj olmalarını geciktirir.

 

İki ürün serisi de, olabilecek en iyi bağlantı kontağını sağlayan ve akü terminali ihtiyacını ortadan kaldıran M8 delikli, düz bakır terminallerle sunulmuştur. ISO 9002 kalite standartlarına göre üretilen ürünlerimiz, ABS yanmaz kaplar içinde CE ve UL spesifikasyonlarına uygun şekilde sunulur ve Victron’un dünya çapında sağladığı 2 yıl garantiyle temin edilir.

 

Telekom Aküler

Telekom uygulamaları için tasarlanmıştır; deniz ve araç uygulamaları için mükemmel "zemin sahası tasarruf sağlayıcıları"

 

Derin çevrimli AGM telekom serisi, telekom sistemlerinde kullanılmak için tasarlanmıştır. Önden erişim uçları ve küçük zemin tabanı olan piller, raflı sistemler için idealdir. Bu piller aynı şekilde tekne ve araçlardaki sınırlı zemin sahası ve erişim sorunlarını çözmeye de yardımcı olabilir.

 

AGM teknolojisi

AGM, Absorbent Glass Mat (Emici Cam Yastık) kelimelerinin kısaltmasıdır. Bu pillerde elektrolit, kılcal eylemle plakalar arasındaki bir cam elyafı yastığına emilir.

 

Düşük kendiliğinden boşaltma derecesi

Kurşun kalsiyum ızgaraları ve yüksek saflıkta materyal kullanıldığından, Victron VRLA piller yeniden şarj edilmeleri gerekmeden uzun süre boyunca saklanabilirler. Kendiliğinden boşalma oranı, 20°C de ayda %2 nin altındadır. Kendiliğinden boşaltma, sıcaklığın her 10°C lik artışında ikiye katlanır.

 

Düşük iç direnç

Çok yüksek şarj olma ve boşaltma oranlarını kabul eder

Yüksek çevrimsel yaşam kapasitesi

%50 lik boşalma derinliğinde 500 den fazla çevrim.

 

OPzS Aküler

Uzun ömürlü sulu tüp kalıp piller

Tasarım ömrü : 20°C de 20 yıldan fazla, 30°C de 10 yıldan fazla, 40°C de 5 yıldan fazla.

%80 şarj boşalma derinliğinde maksimum 1500 devirlik devir beklentisi.

DIN 40736, EN 60896 ve IEC 896-1 e uygun bir şekilde üretilmiştir.

 

Düşük bakım

Normal çalışma koşulları altında ve 20°C de, her 2 - 3 yılda bir damıtılmış su eklenmelidir.

 

Kuru şarjlıdır veya elektrolit dolu kullanılmaya hazırdır

Piller, elektroliti dolu veya (uzun süreli depolama, konteynır taşıması veya hava taşıması için) kuru şarjlı olarak kullanılabilir. Kuru şarjlı pillere seyreltilmiş sülfürik asit doldurulmalıdır (yoğunluğu 1,24 kg/l @ 20°C).

Elektrolit, soğuk iklimler için daha güçlü veya sıcak iklimler için daha zayıf olabilir.

Kaynak : Victron Energy

-.-

www.solar-pazar.com

www.solar-bazaar.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR