Yılmaz: Giresun un turizmden hak ettiği derecede yararlanması için çalışıyoruz

 

Giresun Kültür ve Turizm Müdürü Emin Yılmaz, ildeki turizm hareketliliğini artırmak için 2010 yılı içinde önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Yılmaz, "Projelerimiz devam ediyor. Giresun un turizmden hak ettiği derecede yararlanması için çalışıyoruz." dedi.

   

Giresun’da sürdürülen turizm çalışmaları hakkında bilgi veren Müdür Yılmaz, Giresun’daki en önemli tarihi ve turistik mekânların başında Giresun Kalesi, Giresun Adası, Zeytinlik Mahallesi ve yaylaların geldiğini vurguladı. Yılmaz, şöyle devam etti: "Yıl içerisinde başlattığımız; Giresun Kalesi Rekreasyon ve Restorasyonu ile Çevre Düzenleme Projesi, Zeytinlik Mahallesi Sokak Sağlıklaştırma ve Restorasyon Projesi, Giresun Adası nın Güneş Enerjisi ile Aydınlatılması Projesi ve turizm alanlarının altyapı uygulamaları ile ilgili projeler devam ediyor. Bu çalışmaları ve özellikle yaylalardaki altyapı eksikliklerini tamamlayarak ilimizin turizmden hak ettiği derecede faydalanmasını sağlamayı hedefliyoruz.

   

Giresun Kültür ve Turizm Müdürü Emin Yılmaz, Bölgesel Turizm Master Planı ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini, altyapı uygulamaları ve çalışmaları için gereken ödeneğin karşılandığını ifade etti. Yılmaz, "Ayrıca, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Projesi kapsamında ilimiz ve ilçelerimizdeki tarihi ve turistik mekanlara ulaşımı kolaylaştırmak ve tanıtım yapmak amacıyla Yol ve Yön Levhaları Projesi, Sokak Sağlıklaştırma Projesi, Kültür Varlıkları Envanteri Projesi Karavan Turizm Projesi gibi bazı projelerin hazırlanması planlanmıştır. diye konuştu.

 

GİRESUN UN TURİZM İMKANLARI

Yeşil ile mavinin kucaklaştığı Giresun, kıyıdan 5 mil mesafede bulunan adası, Giresun Kalesi, Zeytinlik Mahallesi, müzesi, Kümbet, Kulakkaya ve Bektaş gibi yaylaları ile turizmdeki payını her geçen yıl arttırıyor.

   

Lezzetli fındığı, meşhur pidesi, hamsi böreği ve bitkisel ağırlıklı zengin mutfağındaki yemekler ile damak zevkine hitap eden Giresun a gelen turistler, kısa bir yolculuğun ardından Kümbet Yaylası na ulaşabiliyor. Kümbet Yaylası nda içinde yüzme havuzu, sauna ve Türk hamamı bulunan 60 yatak kapasiteli otel ve 250 kişilik restoran ile 27 bungalov bulunan Koçkayası Tatil Köyü nde konaklama imkanı bulunuyor.

  

Yine kent merkezine 56 kilometre uzaklıktaki Dereli ilçesine bağlı Bektaş Yaylası ndaki 30 yataklı, 2 yıldızlı otel de ziyaretçileri ağırlama, Kulakkaya Yaylası ndaki Alçakbel Orman içi Piknik Alanı da günübirlik tatil fırsatı sunuyor.

GİRESUN (CİHAN)

01 Şubat 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR