LOKURLU DAN GÜZELOĞLU NA ZİYARET

Çevre Oscar ı olarak bilinen; Sürdürülebilirlik için Dünyada Küresel Enerji Ödülü nü alarak, tüm dikkatleri üzerine çeken Dr. Ahmet Lokurlu, Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu nu makamında ziyaret etti.

 

Aynı zamanda da Almanya da faaliyet gösteren Jülich Araştırma Merkezi Enerji ve Proses Mühendisliği Yakıt Hücreleri Ar-Ge Bölümü nde görev yapan Lokorlu, Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş. Genel Müdürü Özgür Durmaz ile birlikte Vali Güzeloğlu ile bir araya gelerek, görüş alış-verişinde bulundu.

 

Burada konuşan Lokurlu, Mersin de bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, kent insanının sıcakkanlığı ve misafirperverliğinin kendisini duygulandırdığını vurguladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Hasan Güzeloğlu da, Lokurlu nun Türkiye nin yetiştirdiği önemli bir değer olduğunu ifade ederek, kendisinin hem Almanya da, hem de dünya çapında çok önemli bir bilim insanı olarak öne çıktığını anlattı.

 

Enerji konusunun, bugün dünyanın çok önemli ve öncelikli gündem maddelerinden biri olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, bu alanda ortaya koyduğu yenilikçi fikirleri ve uygulama alanındaki projeleriyle Lokurlu nun, tüm dünyada ilgiyle izlenen ve özenle takip edilen bir bilim insanı olduğunu kaydetti. Mersin Valiliği olarak Lokurlu yu Mersin e davet ettiklerini belirten Güzeloğlu, bu kapsamda da Dr. Ahmet Lokurlu nun, kentte yenilenebilir enerji kaynakları konusunda düşüncelerini ortaya koyup, uygulamaya dönük önerilerini sunacağı bir konferans gerçekleştireceği bilgisini de verdi.

 

Hasan Güzeloğlu, “Mersin de özellikle güneş ve güneşe bağlı alanlarda değerli hocamızın ortaya koyacağı önerileri biz hem proje boyutunda, hem de takip boyutunda destekliyoruz. Kendisinin yardımıyla bu noktadaki kapasitemizi ve enerji konusundaki yeni döneme ilişkin beklentilerimizi daha da geliştireceğimizi umuyorum. Her şeyden önce uluslararası bilim dünyasında Almanya da edindiği alanındaki tartışılmaz konumunu büyük bir mutluluk ve gururla izliyoruz. Kendisini içtenlikle kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

MERSİN (İHA) - 03 Şubat 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR