WIN Fuarı 2. Fazı Kapanış Bülteni Yayınlandı

WIN Fuarları 2. Fazı Avrasya İmalat Endüstrisinin Avrupa`yla Buluşma Noktası Oldu

 

Türkiye, Kuzey Afrika ve Orta Doğu`yu kapsayan Avrasya bölgesindeki üretim endüstrisine yönelik lider ticaret fuarı olan WIN Fuarları`nın 2. Fazı; üst düzey nitelikli ziyaretçileri ve güçlü uluslararası katılımcılarıyla kapılarını kapattı. 4 günlük etkinlik boyunca 18 ülkeden704 katılımcı ve 777 alt katılımcı Türkiye`den ve komşu ülkelerden gelen endüstri profesyonellerine ürün ve hizmetlerini tanıttı.

 

WIN Fuarlarının 2. Fazı sektörden 74 dernek ve organizasyonun desteğiyle İstanbul’da ki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde 17-20 Mart 2011 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Otomasyon, elektrotek ve hidrolik& pnömatik konularıyla ilgili çeşitli ürün ve hizmetler endüstri profesyonellerine tanıtıldı.

 

Bu yıl da WIN Fuarları; yeni ürünlerin ve fikirlerin endüstri profesyonellerine, özellikle de Türk ve Avrasya pazarlarına sunulmasında ideal platform görevi gördü. Katılımcı ve ziyaretçilerin fuardan son derece memnun ayrıldığı fuar, 18 ülkeden çok sayıda katılımcıyı ağırladı. Katılımcılar, Türkiyenin çeşitli şehirlerinden ve komşu ülkelerden gelen nitelikli ziyaretçileri stantlarında ağırlamaktan büyük mutluluk duydu. Fuar katılımcılarının geldikleri ülkeler Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çin, Çek Cumhuriyeti, Mısır, Fransa, Almanya, Yunanistan, Hindistan, İtalya, Güney Kore, Hollanda, Romanya, İspanya, Güney Afrika, Tayvan ve Türkiye.

 

ZVEI Otomasyon Departmanı Genel Müdürü (Almanya Elektrikli Cihaz ve Elektronik Üreticileri Derneği) Reinhard Hüppe Alman katılımcılar adına konuştu: WIN yine Alman katılımcılar arasında büyük rağbet gördü. Katılımcılar daha geniş stantlar istediler ancak ne yazık ki boş alan kalmamıştı. Bu durum fuarın ne kadar talep gördüğünü açıkça gösteriyor. Alman fuar pavyonunun %30u fuara ilk kez katılıyordu. Tüm katılımcılar stantlarında geçen yıla kıyasla daha fazla sayıda ziyaretçi görmekten dolayı mutluydu. Önümüzdeki yıl iki yeni salonun açılmasıyla birlikte fuarın alan kapasitesi daha da artacak. Bu yeni düzenlemeyle birlikte fuarın daha net bir salon yapısına sahip olacağını düşünüyoruz.

 

İspanya ve Bulgaristan kendi ülkelerine ait pavyonlarıyla fuara ilk kez katılan ülkelerdi. AMEC (İhracatın Teşvik Edilmesi ve Uluslararasılaştırma Derneği) uluslararası tanıtım sorumlusu Jose Luis Gonzalez; İspanyol firmalarının; yüksek kaliteli ve düşük fiyatlı ürünleri nedeniyle Türkiye pazarına ilgi duyduklarını dile getirdi. Gonzalez şunları dile getirdi: Geçen yıl fuarı ziyaret ettikten sonra mutlaka katılmaya karar verdik. Her yıl daha fazla şirketle katılmayı planlıyoruz. Bulgaristan da ülke pavyonuyla ilk kez katılan ülkelerden biriydi. Bulgar hükümeti önümüzdeki sene de katılacaklarını ifade etti. Şirketlerin fuara olan ilgisi her geçen yıl daha da artıyor ve organizatör Hannover Messe Bilişim 2012de iki yeni salonun açılacak olduğunu bildirdi. Bu yeni salonlar sayesinde katılımcıların daha büyük stant talepleri karşılanabilecek ve fuar daha fazla şirketi ağırlayabilecek.

 

WIN Fuarlarının 2. Fazı, Hannover Messe Bileşimin yanı sıra Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) tarafından özellikle komşu ülkelerden davet edilmiş olan alıcılarla birlikte ulusal ve uluslararası katılımcıların bir araya geldiği bir etkinlik olmaya devam ediyor. Orta Doğu, Kuzey Afrika ve İran, Mısır, Arnavutluk, Kuveyt, Sudan, Fas, Tunus, Suudi Arabistan, Belarus, Polonya ve Rusya gibi civar ülkelerden gelen alıcı delegeleri Hosted Buyer Programı adlı özel bir program kapsamında ağırlandı ve fuar katılımcıları ile yüz yüze görüşme şansına sahip oldular. Anadolu’nun 28 farklı şehrinden özel davetli olarak olarak gelen heyetler de fuarda sergilenen ürünler ve yeni teknolojilere ilgi gösterdi.

 

WIN Endüstri Dünyası ile birlikte yıllardır düzenlenen Endüstriyel Etkinlikler Zirvesi de, günümüzün rekabetçi ve çok yönlü teknolojilerindeki zorlukların tartışılması için mükemmel bir ortam sunuyor.

 

WIN Endüstri Dünyası, 2012 yılında yine 2 kısım halinde düzenlenecek. 1. Fazında METAL WORKING, WELDING, SURFACE TREATMENT ve MATERIALS HANDLING sektörleri aynı çatı altında bir araya getirilecek ve bu etkinlik 2-5 Şubat 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 2. Fazında ise OTOMASYON, ELECTROTECH VE HYDRAULIC & PNEUMATIC sektörleri bir araya getirilecek ve bu etkinlik, 29 Mart 1 Nisan 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Fuarın her iki bölümü de İstanbul Büyükçekmece’de bulunan TÜYAP fuar alanında yapılacak.

Mart 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR