Seferihisar`da Temiz Enerji Eylemi Düzenlendi

Seferihisar ilçesinde, temiz ve güvenilir enerji kaynaklarına yönelinmesi için eylem düzenlendi.

 

Seferihisar Çevre Platformu`nu adı altında biraraya gelen çok sayıda sivil toplum örgütü, jeotermal, güneş ve rüzgar gibi yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarından daha fazla yararlanılması talebiyle eylem yaptı.

 

Seferihisar Cumhuriyet Meydanı`nda yapılan eyleme, Alevi Kültür Dernekleri, Atatürkçü Düşünce Derneği, AKUT, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Doğanbey Çevre, Kültür, Turizm ve Tanıtma Derneği, Ürkmez`i Güzelleştirme Çevre Kültür Turizm Tanıtma Derneği, Çevre Koruma Derneği, Doğa ve Hayvan Dostları Derneği, Kent Konseyi, TEMA Temsilciliği ve Teos Doğa Sporları Grubu üyeleri ile çocuklar katıldı.

 

Ellerinde taşıdıkları dövizlerle Seferihisar`daki jeotermal kaynakların daha verimli kullanılabilmesini ve ülke genelinde temiz, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelinmesini talep eden grup, yaptıkları basın açıklamasında da nükleer santral kurulması projesine karşı çıktı.

 

AKUT Seferihisar Ekibi Başkanı Vahdi Sarıkaya tarafından okunan basın açıklamasında, "Kendi kaynaklarımıza dayalı bir ulusal enerji politikamızın oluşturulması ve yerel kaynaklarımıza öncelik verilmesi gerekmektedir. Seferihisar`da jeotermal ile ısınmak ve jeotermal kaynaklardan elde edilecek elektrik enerjisini kullanmak istiyoruz. Dünyada işsiz kalan nükleer lobilerin ve şirketlerin kar hırslarına çocuklarımızın ve dünyamızın geleceğini kurban vermeyeceğiz" denildi. Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

(Anadolu Ajansı) İzmir - 08 Nisan 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR