İlk kez ikinci el tekne fuarı yapılıyor, ilk sahibi ünlüler olan yatlar da satılıyor

NTSR Fuarcılık tarafından Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen 2’nci El Tekne ve Tekne Ekipmanları Fuarı, 5 Mayıs Perşembe Günü İstanbul Pendik Marintürk City Port Marina’da başlıyor.

 

Geçtiğimiz yıl Shop&Miles Uluslar arası İstanbul Boatshow Fuarı’nda 2’nci el tekneler için bir bölüm ayıran NTSR Fuarcılık, 2’nci el teknelerin ilk 2 günde satılması üzerine bu pazara yönelik ayrı bir fuar organize etmeye karar verdi. Boatshop Fuarı’nda, görücüye çıkacak 150 adet 2’nci el tekne arasında ilk sahipleri iş ve eğlence dünyasının ünlü isimleri olan ve daha sonra yine el değiştiren tekneler de satışa çıkıyor.

 

600 milyon liralık tekneler

Fiyatları 21 bin 900 Euro ile 12 milyon Euro arasında değişen 2’nci el tekneler, indirimli fiyatlarla satışa sunuluyor. Yaklaşık 30 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuarda satışa çıkacak teknelerin toplam satış fiyatı 600 milyon lirayı buluyor. Bu tekneler arasında ilk sahipleri Şahan Gökbakar, Cem Yılmaz, Mustafa Koç ve Acun Ilıcalı olan tekneler de yer alıyor. Ayrıca şarkıcı Sertap Erener ve Nil Karaibrahimgil’in de kullanmış olduğu tekneler de yeni alıcılarını arayacak.

 

NTSR Fuarcılık Fuarlar Direktörü Esin Aslıhan, ilk kez geçen yıl Uluslararası Boatshow Fuarı’nda 2’nci el tekneler için bir bölüm ayırdıklarını belirterek, “2’nci el tekne bölümü tahminimizden daha büyük bir ilgi gördü ve fuarın ilk 2 gününde teknelerin neredeyse tamamı satıldı. Sektörün talebi üzerine, bu yıl sezon öncesi 2’nci el teknelere yönelik ayrı bir fuar organize etmeye karar verdik. Bu fuar, çok kısa sürede organize edilmesine rağmen 150 adet 2’nci el tekne satışa çıkacak” diye konuştu. Aslıhan, fuarda az sayıda sıfır teknelerin de yer aldığını söyledi.

 

Ünlülerin elden çıkardığı bazı teknelerin fiyatı açıklanmadı

Cem Yılmaz’ın ilk sahibi olduğu 9 metre boyundaki ve 2 kamaralı yatın 2’nci el satış fiyatı 180 bin Euro olarak belirlendi. Mustafa Koç’un 2008 yılında satın aldığı ve aynı yıl sattığı Sunseeker Predator 52, üç kez el değiştirmiş. Teknenin satış fiyatı açıklanmıyor.

 

Şahan Gökbakar’ın ilk sahibi olduğu ve şu anda 2’nci el olarak satışa sunulan Princess V55 modeli tekne 230 bin Euro’ya satışa sunuluyor.

 

Acun Ilıcalı’nın SeaRay 280 model olan ilk teknesi Boatshop fuarında görücüye çıkıyor. Acun Ilıcalı’dan sonra 2 el daha değiştiren teknenin fiyatı fuarda açıklanacak.

www.hurriyet.com.tr/ekonomi

01.05.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR