Güneş Enerjisi Dünyayı Kurtaracak mı?

Güneş ilk çağlardan beri hep insanlık için yaşamın sembolü olmuştur. Devasa bir enerji kaynağı olan güneşimiz dünyanın beklediği krizlere karşı çözüm olabilecek mi?

 

İnsanlığın giderek artan teknoloji bağımlılığı dünyadaki dengeleri ve değerleri de değiştirmeye başladı. Eskiden devletler hammaddeler için savaşırken, toplumların tüketim ihtiyaçlarının artmasıyla birlikte bahaneler de değişmeye başladı.

 

Güneş Çözüm mü Olacak?

Artık üretimden çok enerji, devletler için daha önemli bir kaynak haline geldi. Güneş bu konuda en büyük umutlardan birini sunuyor. Ancak günümüzde güneş enerjisini elektriğe çevirmek, nükleer santrallere kıyasla oldukça masraflı ve verimsiz bir işlem.

 

Michigan Üniversitesi dün yaptığı duyuruyla bu konuda dünyayı değiştirecek bir buluşa imza attıklarını açıkladı. Üniversitesinin geliştirdiği yeni cam sistemi, güneş panellerinin 100 milyon kat daha verimli enerji üretmesini sağlıyor.

 

Şu anda geliştirme aşamasında olan proje gerekli devlet ve özel sektör desteğiyle nükleer enerjiye ALTERNATİF olmaya hazırlanıyor.

www.pchayat.com

12 Mayıs 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR