"Enerji Verimliliği ve Yenilenebilir Enerji Çalıştayı" Semineri

Enerji kaynaklarının hızla tükendiği günümüzde Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı olarak yapılara ısı kimliği verme projesini başlatmış bulunuyoruz.  Bakanlığımızın yapılara ısı kimliği verme projesindeki ana hedefi binalardaki ısı kayıplarının azaltılması ve enerji tasarruflu binalar yaratmaktır.

 

Bu bağlamda, K.K.T.C. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, K.T.M.M.O.B. Mimarlar Odası ve Mimarlar Odası Antalya Şubesi “Enerji Verimliliği ve Yenilenebilir Enerji Çalıştayı ile Fotovoltaik Sistemler Güneş Panelleri  ve Teknolojileri Semineri” düzenleyeceklerdir. Etkinlik 01-02 Temmuz 2011 tarihinde KTMMOB Toplantı Salonunda gerçekleşecektir.

 

Bu etkinlikte; bir yandan Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Güneş Enerjisi Teknolojileri  değerlendirilirken, diğer yandan da Enerji Verimliliği ile ilgili yapılması gerekenler tartışılacaktır. Ayrıca ‘Fotovoltaik Sistemler Güneş Panelleri ve Teknolojileri‘ konusunda katılımcıların bilgilenmeleri sağlanacaktır.

 

Bakanlığımız binalarda ısı yönetmeliği oluşturarak; binalardaki ısı kayıplarının azaltılmasına, enerji tasarrufu sağlanmasıyla beraber  uygulamaya dair usul ve esasları düzenlemek için çalışmalarını başlatmıştır. Çalıştaydaki hedefimiz ise bu konuda toplumumuzda farkındalık yaratmaktır.

 

Çalıştayımızda; fotovoltatik sistemler - güneş panelleri teknolojileri, ısı yalıtımı enerji kaynakları ile   yenilenebilir enerji verimliliği konularının incelenmesi ve tartışılması neticesinde oluşturulacak sonuç bildirgesi tüm paydaşlarla paylaşılacaktır.

 

Artık binalarımızın, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimi, enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması ile ilgili bilgileri içeren bir kimlik  belgesi ve ilgili mevzuatı olacaktır.

www.kibrispostasi.com

30.06.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR