Muğla Belediyesi’nin GEKA tarafından desteklenme uygun görülen iki ayrı projesinin protokolü imzalandı.

 

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından ilk defa teklife çıkan hibe proje kapsamında Muğla Belediyesi tarafından hazırlanan ve GEKA’ya sunulan ‘Sonsuz Enerjimiz Güneş ve Arıtılmış Su İle Park ve Bahçelerin Sulanması’ projesi hibe almaya hak kazanmıştı. Projelerin sözleşmeleri Muğla Belediyesinde imzalandı.

 

Sözleşmenin imzalanmasında GEKA uzmanları ile Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Sonsuz Enerjimiz Güneş Proje Koordinatörü Enerji Uzmanı Ayşegül Kıyak, Arıtılmış Su İle Park ve Bahçelerin Sulanması projesinin koordinatörü Çevre Mühendisi Erdem Şenel hazır bulundu.

 

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün “GEKA’dan hibe almayı hak ettiğimiz iki proje de çevreci projelerdir. Güneş Evi, Hizmet Binamızın güneş enerjisi ile dış aydınlatılması projelerinden sonra, güneş enerjisi konusunda yine bir ilke imza atacağımız mezbaha enerjisini güneş enerjisinden elde edilmesini sağlayacak projesi örnek çalışmalarımızdan biri olacaktır. Arıtılmış Su İle Park ve Bahçelerin Sulanması Projelerinin su kullanımı konusunda hassasiyetimizi gösterecek örnek çalışmalarımızdan biri olacaktır. GEKA’dan Sonsuz Kaynağımız Güneş Projesine 799 bin 359,49 TL, Arıtılmış Su İle Park ve Bahçelerin Sulanması projesine 150 bin TL’lik hibe alınacak” dedi.

www.anadoluhaber.net

08.08.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR