Kütahya Valisinden Bin 825 Metrede Denetleme

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, orman yangınlarına karşı alınan tedbirleri yerinde görmek için, bin 825 metre yüksekliğindeki Domaniç-Darı Tepesi Yangın Gözetleme Kulesinde incelemelerde bulundu.

 

Kütahya Orman Bölge Müdürü Kenan Eryuğut, Kütahya-Domaniç, İnegöl ve Ege-Marmara Bölgesi sınırında bulunan kulenin, konumu itibari ile ayrı bir önem taşıdığını kaydetti.

 

Eryiğit, alana hakim bir tepeye konuşlandırılan yangın gözetleme kulesinde görev yapan orman görevlileri, 6 ay süresince 24 saat boyunca duman avcılı yaptığını dile getirerek, "Kulede 1 yatak odası, 1 mutfak, 1 erzak odası, 1 wc-banyo, 1 gözetleme odası, güneş enerjisi, su depoları, paratoner ve telsiz bulunurken, gözetleme yapan yangın görevlileri orman yangınlarının riskli olarak değerlendirildiği dönemlerde haftada 1 gün izin kullanarak aileleriyle özlem gideriyor" dedi.

 

Bölge Müdürü Eryiğit, Vali Kenan Çiftçi’ye ormanları korumak için yapılan çalışmaları aktardı. Eryiğit: “Gözetleme kuleleri bizler için yangın döneminde vazgeçilmez, gözümüz kulağımız. 24 saat buradaki işçilerimiz hizmet veriyorlar ve 24 saat sürekli ormanları takip ediyorlar. İşin sırrı yangına erken müdahaleden geçmektedir. Yangını ne kadar erken tespit edebilirsek, yangını büyümeden söndürme imkanımız o kadar fazla olmaktadır.”

www.haber3.com

09 Eylül 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR