Gelişen Kentler Zirvesi Bursa’da başladı …

Türkiye’de gayrimenkul sektörüne yön veren Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Sermaye Piyasası Kurulu ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi destekleriyle gerçekleştirilen Gelişen Kentler Zirvesi Almira Otel’de başladı.

         

Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta da yatırımcıları bir araya getiren bu etkinliğin kent ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağının altını çizerek başladığı konuşmasında “ Bursa’mızın Kentsel dönüşüm projeleri Yatırım imkanları ve sektörleri tarihi kültürel ve Turizm imkanları kriz sonrasına ilişkin Bursa ve Ülkemizde dahil ekonomik öngörü ve değerlendirmeler gibi çok sayıda konunun tartışılacağı tabiri caizse Bursa’nın emarının çekileceği bu zirve konusunda aramızda uzman bu konuda ne yapıldı ne düşünülüyor diye açıklamaları beklenen siz değerli misafirlerimizin katılımını görmekten duyduğum huzuru ifade etmek istiyorum. Bu ilgi ve katılımında Bursa’nın marka kent olarak tescil edilmesi yolunda doğru bir çizgide hedefe doğru kararlılıkla yürüdüğümüzün bir göstergesi olarak algılıyorum. Değerli katılımcılar konuşmamda şu ana kadar görülen Bursa’nın aslında bir marka kent olduğunu vurguluyorum. Evet Bursa aslında bir marka kenttir. Bunu söyletecek o kadar çok gösterge vardır ki bünyesinde tamamı ve ortaklık olmak üzere 400’ü aşkın Uluslar arası şirket ve sırada bekleyenlerle beraber 20’ye yakın Organize Sanayi Bölgesi barındıran Türkiye de ilk Organize Sanayi Bölgesini kuran sahip olduğu %20’ye yakın ihracatı ile İstanbul dan sonra Türkiye de ikinci Türkiye ekonomisine yaptığı katkı bakımından dördüncü sırada olan Türkiye deki otomobil üretiminin % 58’ini Midibüs üretiminin %46’sını Kamyonet üretiminin % 29’unu Toplam sentetik iplik üretiminin %75’ini Dondurulmuş gıda üretiminin % 61’ini Toplam sofralık zeytin üretiminin %60’ını gerçekleştiren Sahip olduğu tarihi Kültürel ve Doğal zenginlikleri ile bir hazineyi sinesinde barındıran Bursa için Marka Kent demeyip te kimin için diyeceğiz.” dedi.

            

Toplantının açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış köklü geleneklerin beşiği olması, coğrafi konumu ve ekonomik yapısı nedeniyle Bursa’nın sürekli bir ilgi odağı olduğunu söyledi. Bursa’nın son 50 yıldır en hızlı büyüyen kent olduğuna değinen Başkan Altepe, “Reytingi en yüksek olan kentiz. Toplam ihracatın yüzde 20’sini üretiyoruz. Dünya pazarlarına giden meyvelerin yetiştirildiği verimli ovalarımız var. Tarih boyunca ipek ve baharat yollarının kesiştiği önemli bir ticaret merkeziyiz. Dağımız, denizimiz, termal kaynaklarımızın zenginliği, sanat ve kültürel potansiyelimiz kente olan ilgiyi daha da artırıyor” dedi.

           

İki gün sürecek olan Gelişen Kentler Zirvesi’nin gün boyu sürecek oturumların ilkinde Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, Merkez Bankası Eski Başkanı Gazi Erçen, kriz sonrası yeni ekonomik döneme ilişkin görüşlerini katılımcılarla paylaştı.

 

Öğlede sonraki oturumlarda ise Bursa’nın gayrimenkul sektörü değerlendirme ve öngörülen 2015 raporunun sunulmasının ardından ikinci oturumda Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin katılımıyla Bursa’daki kentsel dönüşüm projeleri ve yatırım fırsatları ele alınacak. www.bursa.gov.tr / 07 Ocak 2009

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR