Kadir Topbaş, Almanya`ya gitti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Almanya`nın Stuttgart kentine gitti.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre Topbaş, beraberindeki heyetle birlikte 2 gün sürecek ziyaret sırasında UCLG çalışmalarına katılacak, Kentsel Kalkınma ve Planlamadan Sorumlu Stuttgart Belediye Başkan Yardımcısı Matthias Hahn ile görüşecek.

 

Kentsel Devinim programı kapsamında da Entegre Trafik Kontrol Merkezi, Elektrikli Ulaşım Merkezi ve Stuttgart Tramvayı`nda incelemelerde bulunarak bilgi alacak olan Topbaş, ayrıca yeni futbol stadı ve stat çevresindeki spor tesislerini ziyaret edecek.

 

Alman-Türk Enerji Forumu`na da katılacak olan Topbaş, forumun ardından Güneş ve Hidrojen Enerjisi Araştırma Merkezi ile Mehrgenerationenhaus`u (Farklı Nesiller Evi) gezecek.

 

Stuttgart`ın bir ilçesinde bulunan ve uluslararası nitelikte bir muhit olan ``Haus 49``u ziyaret edecek olan Topbaş, bu kentteki Türklerle de görüşme yapacak.

 

Topbaş ve beraberindeki heyet, Türkiye ile Almanya arasındaki iş gücü değişiminin 50. yıl dönümü (Göçün 50. yılı) dolayısıyla verilecek olan resepsiyona ve ``Mitten in Deutschland (Almanya`nın Ortasında)`` adlı kitabın tanıtımına da katılacak.

www.zaman.com.tr

(AA) 21 Eylül 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR