Renault Fluence`ler Aralık Ayında Yollara Çıkıyor

 

Elektrikli Fluence görücüye çıktı

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Renault olarak elektrik motorlu araçları “Fluence Z.E.”nin seri üretimine başladıklarını anımsatarak, “Önümüzdeki ayın sonundan itibaren satışlar da başlamış olacak. Türkiye`de de inşallah aralık ayından itibaren öncelikle kamu sektörü başta olmak üzere sahiplerine ulaştırılmaya başlanacak. Kamu sektöründe toplam 161 adet sipariş var” dedi

 

Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi`nde düzenlenen “Gaziantep Autoshow Otomobil ve Ticari Araçlar Fuarı”na katılan Renault, 384 metrekarelik standında tüm yeni modellerini sergiliyor. Fuarda bir sürpriz yapan Renault, seri üretimine başladığı elektrik motorlu “Fluence Z.E.” modelini de Gaziantep`te ilk kez otomobil severlerin beğenisine sundu.

 

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, fuarın son derece güzel ve modern dizayn edildiğini ifade ederek, Gaziantep`in Türkiye`ye verdiği ekonomik katma değerle her zaman takdirleri toplayan bir sanayi ili olduğunu ve otomotiv sektörünün de güçlü olduğunu söyledi. Gaziantep Autoshow`un otomotiv sektörünün gelişmekte olduğunu gösterdiğini ifade eden Aybar, şunları kaydetti:

 

“Biz burada Türkiye`nin binek otomobilde 12 yıldır daima lider markası olarak büyük bir standı bulunduruyoruz. Burada özellikle Türkiye`de en çok tercih edilen binek otomobillerimizi sergileniyor. Bunların içinde çok büyük yenilik var, Gaziantep otomobil severler için bir sürpriz. Elektrik motorlu Fluence ilk defa bugün Gaziantep fuarında sergilenmeye başlanıyor. Bu otomobili bütün Gaziantepli otomobil severlerin incelemesini tavsiye ediyorum. Çünkü yepyeni bir teknolojiyi artık konuşuyoruz, büyük bir yeniliği, devrimsel bir gelişmeyi konuşuyoruz. Çünkü artık bildiğimiz içten yanmalı motorlu araçlara sahip araçların yanında tamamen elektrik enerjisi ile kullanılan bir otomotiv teknolojisine geçişi burada göstermiş oluyoruz. Bugün herhangi bir uluslararası fuara gittiğinizde artık o fuarların kalbinde bu tür araçları görüyorsunuz.“

 

Aybar, 12 Mart 2011 tarihinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan protokol çerçevesinde, elektrik motorlu araçlar için Gaziantep sınırları içerisinde gerekli şarj altyapısının oluşturulacağını hatırlattı. Aybar,” Gaziantep Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı kuruluşları bu otomobillerden 50 tane alarak, çevreci bir belediye varlığını bütün dünyaya göstermiş olacak” dedi.

 

İbrahim Aybar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Renault olarak elektrik motorlu araçların satışı henüz daha başlamadı. Seri üretimler bu ay başladı. Önümüzdeki ayın sonundan itibaren satışlar da başlamış olacak. Türkiye`de de inşallah aralık ayıdan itibaren araçlar sahibini, öncelikle kamu sektörü başta olmak üzere sahiplerine ulaştırılmaya başlanacak. Kamu sektöründe toplam 161 adet sipariş var. Önümüzdeki yıl için olanlar da yılın ilk çeyreğinden itibaren toplanacak. Ben aracın görünmeye başlaması, satışının başlamasıyla birlikte ivmenin başka ülkelere göre daha hızlı gerçekleşeceğini düşünüyorum.” (www.hurriyet.com.tr)

www.yesilekonomi.com

26.09.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR