ENERJİ BİR-SEN BAŞKANI TONBUL: ÇÖZÜM ZAM DEĞİL, YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARIDIR

 

Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, elektrik ve doğalgaz zammını eleştirdi. Kış ayına girilen şu günlerde elektrik ve doğalgaza yönelik bir zammın gündeme gelmesinin hiç adil olmadığını vurgulayan Tonbul, çözümün zam yapmak değil, yenilenebilir enerji kaynaklarını bir an önce hayata geçirmek olduğunu belirtti.

 

Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, elektrik ve doğalgaz zammını eleştirdi. Tonbul, çözümün zam yapmak değil, yenilenebilir enerji kaynaklarını bir an önce hayata geçirmek olduğunu vurguladı.

 

Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul yaptığı açıklamada, kış ayına girilen şu günlerde elektrik ve doğalgaza yönelik bir zammın gündeme gelmesinin hiç adil olmadığını belirtti. Tonbul, çözümün zam yapmak değil, yenilenebilir enerji kaynaklarını bir an önce hayata geçirmek olduğunu bildirdi.

 

Türkiye`nin son 9 yılda adeta çağlar üzerinden sıçrayarak dünya devi bir ülke yolunda adımlar attığına dikkat çeken Tonbul, elektrik ve doğalgaz zammını hedefleri büyük olan bir milletin yarınlarıyla çelişen talihsiz bir karar olarak nitelendirdi.

 

-"YENİ ENERJİ KAYNAKLARINA YÖNELMEK GEREKLİ"-

Elektrik ve doğalgaza zam yapmanın hiçbir zaman çözüm olamayacağını vurgulayan Tonbul, enerji konusunda da daha uzun vadeli ve akılcı kararlar alınması gerektiğini ifade etti. Özellikle rüzgar ile güneş enerjisinin hükümet tarafından teşvik edilmesini istediklerini belirten Tonbul "Biz sendika olarak hükümetin ve ilgili Bakanlığın bu tür projeleri hayata geçirme noktasında sonuna kadar yanında olmaya kararlıyız. Bizim üzerimize ne düşüyorsa bir sivil toplum örgütü olarak onu da yapmaktan asla çekinmeyiz" dedi. Ankara (ANKA)

04 Ekim 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR