Engelliler için özel park

İzmit Belediyesi’nin Kuruçeşme Kocatepe Mahallesi’nde yaptığı “Limon Çiçeği Parkı” törenle hizmete açıldı. Parkın planlamasında engelli vatandaşlar düşünülerek 1060 metrekarelik kullanım alanının her noktasına engellilerin tekerlekli iskemleleriyle ulaşabileceği şekilde rampalar yapıldı. Kondisyon aletlerinden iki tanesi de yine engellilerin yararlanabileceği biçimde tasarladı.

                             

Kuruçeşme Limon Çiçeği Parkı’nın açılış törenine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Belediye Meclis Üyesi İsmail Gün, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Üzülmez, Mehmet Öztürk ve Murat Demir, Özel Marmara 2000 Koleji İlköğretim Okul Müdürü Mesut Barış, mahalle muhtarları, öğrenciler ve bölge sakinleri katıldı.

 

Başkan Doğan açılışta yaptığı konuşmada Limon Çiçeği Parkı’ndaki örneklerin çoğaltılacağını söyleyerek; “Böyle üniteleri mahallelerimize kazandırırken önce çocuklar aklımıza geliyor. Çocuklarımızdan da ricamız, bu oyun aletlerini kendi evlerindeki oyuncakları gibi korumalarıdır. Sizler korudukça bizler daha iyisini yapacağız. Bu parkımızın en önemli özelliği engellileri düşünerek yapılmış olmasıdır. Parkın her noktasına engellilerimiz hiçbir yardım almadan gidebilme imkanına sahiptir. Diğer parklarımızı da böyle tasarlayacağız” dedi. Açılışa katılan çocuklara rengarenk toplar dağıtan Başkan Doğan, açılıştan sonra çocuklarla bir süre voleybol oynadı.

 

Limon Çiçeği Parkı’nın aydınlatması güneş enerji sistemiyle yapılıyor. Toplam 1060 metrekarelik park alanının içersinde 90 metrekare çocuk oyun alanı, 55 metrekare kondisyon alanı, 85 metrekare açık oturma alanı ve kameriye bulunuyor. Parkın yapımı 3.5 ayda tamamlandı.

www.ozgurkocaeli.com.tr

05.10.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR