GM, tamamen elektrikli Chevy Spark üretecek

General Motors, Chevrolet Spark’ın tamamiyle elektrikli versiyonunu üreteceğini açıkladı.

 

Chevy Elektrikli Araçlar Baş Mühendisi Jim Federico, seçilmiş bazı pazarlar için Spark’ın tamamen elektrikli versiyonunu üreteceklerini açıkladı. Elektrikli Spark 2013’te piyasaya çıkacak.

 

Elektrikli araçların gelişimi ağır bir seyir izliyor. ABD piyasasında çeşitliliğin az olması, şarj için gerekli altyapının yetersizliği, yüksek fiyatlar ve diğer sanayileşmiş ülkelere kıyasla düşük benzin fiyatları talebin düşük kalmasına neden oldu. Elektrikli Spark ile ilgili haberler GM’nin ağustos ayında lüks araç kategorisinde yer alan Cadillac ELR’nin elektrikli versyionunu piyasaya süreceğini duyurmasının arkasından geldi. Bu çalışmalar, şirketin “dünyanın en yeşil otomobil firması” ünvanını Nissan ve Toyota’dan alma yönündeki amacını sürdürdüğünü ortaya koyuyor.

 

Diğer önde gelen otomobil firmaları gibi GM da ABD’de 2025 yılında uygulamaya konulacak sıkıdüzenlemeler nedeniyle yakıt verimliliğine sahip araçlar geliştirmek üzere çalışmalar yapıyor.

 

Chevrolet Volt, sahip olduğu lityum- iyon pil ile yaklaşık 80 km yol alabiliyor. Pil tükendiğinde 1.4 litrelik benzin mekanizması devreye giriyor.

 

Nissan tarafından Aralık 2010’da ABD ve Japonya’da piyasaya sürülen beş kişilik Leaf yaklaşık 117 km sürüş kapasitesine sahip. Leaf’in eylül ayı ABD satışları 27 bin 500 adet olarak gerçekleşmişti. ABD’de başlangıç fiyatı 32 bin 780 dolar olarak belirlenmişti.

www.geleceginenerjisi.com

13 Ekim 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR