86. Doğu Akdeniz Çevre Platformu Tarsus`ta Toplandı

86. Doğu Akdeniz Çevre Platformu`nu (DAÇE) oluşturan çevre örgütleri Tarsus`ta bir araya geldi.

 

DAÇE Ortak sekreteri Prof.Dr. Figen Doran`ın yönettiği toplantıya, Adana, Antakya, Mersin, İskenderun, Samandağ, Erzin, Osmaniye, Bahçe, Sugözü, Tarsus çevre örgütleri katıldı.

 

Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri (DAÇE) 86. Bölge toplantısı sonuç bildirgesinde, kirli teknoloji yatırımlarıyla mücadeleye kararlılıkla devam edileceği vurgulandı.

 

DAÇE`nin rüzgar ve güneş enerji santrali yatırımlarını çevreyle uyumlu bulduğu ve desteklediği ifade edilen toplantıda, Nükleer santraller, Termik ve Hidroelektrik santraller ile bölgesel çevre sorunları tartışıldı.

 

Nükleer santrallerin yerine temiz enerjinin kullanımına dikkat çekilmesi amacıyla, bir dizi eylem kararının alındığı toplantının sonuç bildirgesinde şu görüşlere yer verildi:

 

"Nükleer ve termik santrallar gibi fosil yakıt kullanımına dayanan enerji üretim seçenekleri küresel ısınmaya, iklim değişikliğine ve doğal olmayan sel felaketlerine neden olmaktadır. Bu nedenle sözde gelişmiş ülkelerin terk ettiği bu santraller artık ülkemizde de yapılmamalıdır. Son yıllarda bu tür kirli teknoloji yatırımları artan şekilde ülkemize gelmektedir. Kirli teknoloji yatırımlarıyla mücadelede kararlıyız. Bu konuda mücadelemizi bundan böyle daha aktif bir şekilde sürdüreceğiz. Bu kaynakların yerine rüzgar, güneş gibi temiz ve yenilenebilir enerji yatırımlarını sonuna kadar destekliyoruz." MERSİN (Anadolu Ajansı) 15 Ekim 2011

www.haberler.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR